To je to što me zanima!

'Neka nova Vlada istraži Šeksa i Domazeta Lošu zbog zločina'

Novoizabrana vlast mora iskoristiti šansu da prekine s greškama koje su činili njihovi prethodnici i provede brze, sveobuhvatne i neovisne istrage ratnih zločina
Vidi originalni članak

Amnesty International poručio je premijeru Zoranu Milanoviću da njegova vlada mora odrediti istrage i procesuiranje ratnih zločina kako bi Hrvatska mogla krenuti naprijed. Pritom su posebno spomenuli Vladimira Šeksa i generala Davora Domazeta Lošu. 

Tvrde kako se o Šeksovoj zapovjednoj odgovornosti u Istočnoj Slavoniji govorilo tijekom suđenja Branimiru Glavašu, dok su se informacije o mogućoj odgovornosti Domazeta Loše pojavljivale u sudskom procesu protiv Rahima Ademija i Mirka Norca.

- Novoizabrana vlast mora iskoristiti šansu da prekine s greškama koje su činili njihovi prethodnici i provede brze, sveobuhvatne i neovisne istrage i procesuiranje ratnih zločina - rekla je Nicola Duckworth, direktorica Amnesty Internationala za Europu i Središnju Aziju.

Idi na 24sata

Komentari 205

  • drug Tito_1 28.12.2011.

    nova vlada je propuh hdz-sdp neće se ništa njima dogoditi....

  • dedek56 28.12.2011.

    draga djeco tu organizaciju u hrvatskoj plaća hrvatska vlada.istražite koliko je samo putnih troškova od vlade naplatio zoran pusić koji predlaže ove istrage??? vesnica ministrica vanjskih poslova republike hrvatske,brat piše optužnice protiv te iste hrvatske a muž slučajno litvanac,kukuRIKU HRVATSKA

  • Zdenko Golub 27.12.2011.

    Neka se istraže njihove odgovornosti,pa ako su krivi neka odgovaraju ali po našim zakonima,no da li je ta ista organizacija koja traži istragu protiv njih zatražila i istragu protiv mnogih ratnih zločinaca koji se kriju u Srbiji, Crnoj gori i drugim država svijeta ili čemo teretiti samo naše branitelje?

Komentiraj...
Vidi sve komentare