To je to što me zanima!

'Neka upute prijedlog da se porez odgađa na godinu dana'

Mostovci smatraju da tvrtke koje raspolažu prirodnim resursima moraju ostati pod upravom države, a sve druge se moraju prodati da se poveća transparentnost
Vidi originalni članak

Članovi Mosta su u četvrtak održali konferenciju za novinare na kojoj su između ostalog komentirali odgodu uvođenja poreza na nekretnine. 

- Ako je premijer Plenković bio iskren, neka ministar financija Zdravko Marić u Sabor uputi prijedlog da se porez odgodi barem na godinu dana - rekao je Tomislav Panenić.

- Pošto je premijer već rekao da se ništa ne događa bez njegovog znanja treba samo uputiti svoju tajnicu da pripremi papire o odgodi poreza na nekretnine - rekao je Božo Petrov.

Komentirali su i izjave ministra državne imovine Gorana Marića koji je nedavno u intervjuu iznio analize poslovanje tvrtki u državnom vlasništvu. Mostovci smatraju da tvrtke koje raspolažu prirodnim resursima moraju ostati pod upravom države, a sve druge se moraju prodati da se poveća transparentnost. 

- Mi ne želimo da se uvode novi porezi nego mislimo da dobiti državnih tvrtki mogu nadoknaditi manjak u proračunu - rekao je Panenić. 

Petrov je potom rekao kako je Republika Hrvatska vlasnica gotovo 1400 tvrtki, a umjesto da one budu generator rasta, na kraju ih država mora sanirati.

- Groteskno je da država prvo prodaje one tvrtke koje ostvaruju dobit, umjesto da prodaje one koje su joj uteg. Da ste vi poslodavac, biste li prodali zlatnu koku? Ne želimo vjerovati da će se država odlučiti na prodaju HEP-a da bi zakrpala proračun. Ako znate da je konzultantskim tvrtkama provizija 3 do 5 posto od prodaje, onda možete pretpostaviti koliki je to novac za njih - rekao je Petrov.

- Tražimo uvid u životopise svih kandidata za članove uprava, nadzornih odbora. Važno bi bilo da se napravi tematska sjednica u Saboru o poslovanju tvrtki u vlasništvu Republike Hrvatske. Trebao bi se postići, ako nam je stalo do općeg interesa, politički konsenzus, da se otvori to pitanje, da bude transparetno i da se napravi istražno povjerenstvo koje će utvrditi sve u vezi poslovnja strateških tvrtki, strukture troškova i kadroviranja - rekao je Petrov. 

Idi na 24sata

Komentari 46

  • Anarhosindikalist 11.08.2017.

    Ovdje se krije namjera predlagatelja... Nacrt Zakona o porezu na nekretnne, Članak 52. (Prisilna naplata poreza na nekretnine) Nadležno tijelo dužno je prije nastupa zastare za iznos neplaćenog duga poreza na nekretnine prije nastupa zastare upisati založeno pravo na nekretnini.

  • Normalitis 10.08.2017.

    E moj Petrove da si otišao sa SDP-om danas bi Hrvatska izgledala drugačije i naprednije. Ovako si uništio obje stranke jednim udarcem. Ostavio si nas na milost i nemilost desnice, koji kao lešinari čekaju svoju priliku. Što mi čista neodgojena desnica može pružiti, osim suza. HDZ je pokret i trebalo ih je pokrenuti i napraviti stranku moderne Hrvatske. Trebalo je zabraniti dijaspori glasovanje, ovako su napravili Hrvatsku po svojoj, a ne mojoj mjeri. PS: Ne odgovaram na postove, samo onima kojima dopustim praćenje.

  • Lun@ 777 10.08.2017.

    Jadni Božo, uvelike si pomogao, odnosno vratio kradezenjare na vlast, iako su već bili potonuli. Nisi si htio priznati ili nisi znao kakvu hobotnicu i parazitsku imelu si uskrsnuo uz pomoć klera. No, ubrzo si to osjetio na vlastitoj koži, kao konačno i svi mi. E, da se prošlo stanje može vratiti, vjerujem Božo da bi sam pobjegao od njih kao današnja mladež što bježi na rad u inozemstvo. Povijest se opet ponavlja, Tuđmanovci, Sanaderovci se vratili da pljačkaju svoj narod i svoju zemlju. Jučer sa crnim torbama, a danas zamotani u Briselski celofan, no namjera im je svima ista, pljačkanje svojeg naroda i svoje domovine. Da li će to narod dopustiti???

Komentiraj...
Vidi sve komentare