To je to što me zanima!

Neki učenici će i na preodgoj, a roditelji će to morati prihvatiti

Te mjere proizlaze iz nacrta novoga pravilnika koji bi ovih dana u javnu raspravu trebalo pustiti Ministarstvo obrazovanja, kao prvu iz paketa mjera kojima odgovara na aktualni problem nasilja
Vidi originalni članak

Učenik kojemu je u školi izrečena pedagoška mjera, uključujući onu najblažu, opomenu, ubuduće će obavezno biti uključen u program odgojno-obrazovne potpore ili program stručnog tretmana. 

Riječ je o dvije vrste stručnih postupaka za dvije kategorije učenika - onih u riziku za razvoj problema u ponašanju i onih s problemima u ponašanju. Kojoj skupini će pripasti i u koji će program biti uključen, odlučit će škola, piše Jutarnji list

MINUS I PLUS Nastavnici, zagrlite ih, slušajte i krenite u borbu za sebe i njih

Ako roditelji ne prihvate odluku o provedbi stručnoga tretmana, škola će o tome morati obavijestiti centar za socijalnu skrb.

NAKON PROSVJEDA NASTAVNIKA Učenici iz cijele Hrvatske: I mi želimo reći - nezadovoljni smo

Te mjere proizlaze iz nacrta novoga pravilnika koji bi ovih dana u javnu raspravu trebalo pustiti Ministarstvo obrazovanja, kao prvu iz paketa mjera kojima odgovara na aktualni problem nasilja u školama, potaknut akcijom #ijasamfranjo, odnosno incidentom u čakovečkoj srednjoj školi. Prema Zakonu o odgoju i obrazovanju, pravilnik je trebao biti donesen još u 2015.

DOMAGOJ KNEŽEVIĆ: Slučaj 'Franjo' ili - i nogom u guzicu je korak naprijed...

Nacrt pravilnika predviđa tri oblika stručnog tretmana za učenike s problemima: redoviti, produljeni i intenzivni.

Idi na 24sata

Komentari 48

  • pravica za sve 19.12.2018.

    Godinama ste u školama "žmirili" i zataškavali pedofiliju i psihičko maltretiranje djece od strane nastavnika i profesora. Nije vas previše smetalo ni fizičko nasilje između djece, jer se nije vas diralo... A sada kad klinci pogode kredom profesora digne se pola države na noge. I naravno krivi su samo roditelji i naravno treba prvenstveno zaštititi starije od djece. A tko štiti djecu od vas i njihovih nasilnih vršnjaka ??? I da li bi roditelji trebali zajedno sa djecom polaziti školu da bi vi nesmetano mogli raditi ???

  • nec.1996 19.12.2018.

    djeca ne moraju danas ici na nikakav pred odgoj ,oni imaju odgoj ,mobitele,,su se uce,kako treba sa profesorima ,,

  • aurelius01 19.12.2018.

    Neće se sad djeca najednom promjeniti nekim pre odgojem , čitavo društvo bi trebalo preodgoj , počevši od plavog telefona gdje se djecu uči da da prijave nasilje . Ljudi, pa odrasli ne znaju prepoznati nasilje i ne reagiraju na njega , a kamoli djeca . Od nasilja u školama , nasilja na poslu , nasilja na televiziji , nasilja na internetu , nasilja u novinama ..... Nasilje je opće prihvaćeno u društvu . A nasilnicima se ništa ne može budući da su poput zaštićene vrste , kriminalci su na slobodi a sudi se ljudima koji su npr ukrali kruh da bi nešto pojeli.Veli ona stara da "riba smrdi od glave a čisti se od repa " , samo bi prije čišćenja trebalo odsjeći tu glavu koja smrdi a ne čistiti rep pa da ti i dalje smrdi. Onda od čišćenja nema vajde.

Komentiraj...
Vidi sve komentare