To je to što me zanima!

Izraelska policija na Platou džamija ubila trojicu napadača

Izraelska policija rekla je da će mjesto biti zatvoreno tijekom dana, što znači da muslimani neće moći prisustvovati molitvama u petak na tom mjestu
Vidi originalni članak

Trojicu muškaraca, koji su napali izraelske sigurnosne snage na jeruzalemskome svetom mjestu ranivši tri osobe, ubila je policija u petak dok su pokušavali pobjeći prema obližnjoj džamiji Al Aksi, objavila je izraelska policija.

Napadači su otvorili vatru na skupinu pripadnika izraelske policije na Brdu hrama u Starom gradu te ranili tri sobe, dvije teško, rekla je policija ne precizirajući je li riječ o pripadnicima sigurnosnih snaga.

Lokalni mediji  objavili su da su uz napadače pronađene izraelske putovnice te da jedan od njih dolazi iz arapskoga sela na sjeveru zemlje. Na snimci s mjesta događaja u vrijeme incidenta vidi se da je prisutan veći broj pripadnika sigurnosnih snaga.

Mjesto koje židovi zovu Brdo hrama a muslimani Plato džamija za obje je strane sveto mjesto.

Prema dogovoru o očuvanju statusa quo, samo se muslimanski vjernici smiju moliti na platou džamije Al Aksa kao i na ruševinama biblijskoga židovskoga hrama.

Izraelska policija rekla je da će mjesto biti zatvoreno tijekom dana, što znači da muslimani neće moći prisustvovati molitvama u petak na tom mjestu.

Više od 40 Izraelaca i oko 300 Palestinaca ubijeno je u sličnim napadima nakon spora od prije dvije godine o tome tko ima pravo na vjerske obrede na Brdu hrama, zbog čega je krenuo val nasilja.

Napadi su postali izraz palestinske frustracije zbog trajne izraelske okupacije.

Idi na 24sata

Komentari 27

  • Haleluja_1 25.07.2017.

    A sta rade muslimani to ne pisete .Kao krscanin kod dzamije u jeruzalemu ne smijes se prekrstiti ili bilo sta .Ma daj oni nikome nedaju da se moli gori.Oni su nevjernici to i pokazuju.To je Isusovo mjesto i jednoga dana stajace Hram Crkva gore od Bozije ruke.Samo pljujete po zidovima jer neznate da krscanska vjera od zidovske ide po i nas Isus je bio Zidov.Ima dobrih muslimana nemoze se reci ali oni ipak imaju nesto sto sa nama ne pripada.Da nisu napali zidove nebi se ovo nikad desilo.Prestanite biti mrziovci zidova.ajte u jeruzalem kod dzamije pa cete vidjeti ako se prekrstite koje kamenje ce prema vama letiti.To mjesto pripada svima a ne samo njima.da je crkva gori nebi mi njima smetali moliti .

  • žaba davi rodu 16.07.2017.

    Nisu li oni oteli to sveto mjrsto i cjeli teritorij arapima pod patronatom amera

  • Legion0102 14.07.2017.

    cionisti kopaju Sulejmanov dvorac u nadi da će naći Knjige sve magije svijeta.. mit ili isitna.. ne zna se..

Komentiraj...
Vidi sve komentare