To je to što me zanima!

Nema čovjeka, nema problema! Lopove iz HDZ-a štiti se po uzoru na Josifa Visarionoviča Staljina

Lov vladajućih na to odakle cure informacije vraća nas na operaciju “Juda” iz 2010., kad su htjeli utvrditi odakle cure podaci istrage o Fimi mediji. Listali su se i kontakti novinara, piše Hrvoje Zovko
Vidi originalni članak

Zakon opasnih namjera, tako bi se slobodno moglo okarakterizirati uvođenje novoga kaznenog djela u Kazneni zakon – neovlašteno otkrivanje sadržaja izvidne ili dokazne radnje koje se odnosi na sudionike postupka. Bez obzira na to što iz Ministarstva pravosuđa i uprave poručuju kako se ovakvim zakonskim rješenjem štiti pretpostavka nedužnosti okrivljenika te Ustavom zajamčeno pravo na privatnost okrivljenika i drugih sudionika u postupku, gotovo je nemoguće oteti se dojmu da vlast ovo radi uoči “superizborne” 2024. kako bi zaustavila za njih neugodno curenje informacija koje su u interesu javnosti, a time, zapravo, zaštitila samu sebe.

Ovaj sadržaj dostupan je samo 24sata PLUS+ korisnicima na portalu

Neometano uživanje u 24sata sadržaju i brojne pogodnosti dostupne su na originalnom članku.
Idi na 24sata

Komentari 1

  • Luna777 30.09.2023.

    Da nema novinara ništa od svih mnogobrojnih afera ne bi ugledalo svjetlost dana. Ovaj zakon baš i jest napravljen da se ušutkaju novinari, ma što oni govorili i pravdali se. Da nam mafija (čitaj političari, odnosno vladajuća stranka) može bez bojazni raditi što hoće i mirno spavati. Borgovci (AP), Josipa Rimac, Žalac, Kušćević i sijaset drugih domoljuba, sve će to pasti u zaborav sa ovakvim zakonom.

Komentiraj...
Vidi sve komentare