To je to što me zanima!

Nema im tko podijeliti novac: Studentima ne daju stipendije

Telefoni Nacionalne zaklade za potporu učeničkom i studentskom standardu ne rade, kao ni službena internetska stranica, a vrata zaklade su zatvorena...
Vidi originalni članak

Telefoni Nacionalne zaklade za potporu učeničkom i studentskom standardu ne rade, kao ni službena internetska stranica, a vrata zaklade su zatvorena. S obzirom na to da ga nema tko raspisati, nema ni natječaja za stipendije.

Za navedenu Zakladu u proračunu za ovu godinu osigurano je četiri milijuna kuna. U Ministarstvu obrazovanja i znanosti potvrdili su nam da će oni raspisati natječaj za stipendije pod motom “Tisuću stipendija za tisuću kuna”.

- S obzirom na poteškoće u funkcioniranju Nacionalne zaklade za potporu učeničkom i studentskom standardu, Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta provest će natječaj za stipendije ove godine. U raspisivanje natječaja ministarstvo može ići nakon što pravilnik, na temelju kojeg će raspisivati natječaj, prođe javnu raspravu - odgovorili su nam iz ministarstva Predraga Šustara.

Tako će studenti još neko vrijeme ostati zakinuti za državne stipendije koje od 2007. godine dodjeljuje Nacionalna zaklada. Za potpredsjednicu saborskog Odbora za znanost i obrazovanje Sabinu Glasovac (SDP) priča oko zaklade je nevjerojatna.

- U sustavu obrazovanja posljednja dva mjeseca ništa ne funkcionira, a zbog toga ispaštaju učenici i studenti - ustvrdila je Glasovac.

Prema pisanju Jutarnjeg lista, krizna situacija sa Zakladom počela je krajem prošle godine. Vremenski se poklopilo s odlaskom Davora Babića s ravnateljske pozicije, za koju do danas nije raspisan natječaj. Sedmeročlani Upravni odbor Zaklade također ne funkcionira. Posljednji put Zaklada je u svibnju prošle godine održala Akademsku donatorsku večeru s jedinim ciljem, a to je prikupljanje donacija za buduće stipendiste. Potporu Zakladi svojim dolaskom dala je predsjednica Grabar-Kitarović.

Idi na 24sata

Komentari 19

  • Ljubo Bebic 20.04.2016.

    Kakve su ovo gluposti i dezinformacije. Do sada nisam vjerovao ljudima koji su mi govorili da ne vjerujem ničem šta piše u 24 sata. Sad sam se sam uvjerio kakvo ste smeće,samo pišete gluposti,stavljate boom naslove da što više ljudi otvori vaš portal i članak... Moja majka je povjerovala vašim glupostima i ja sam zvao centar za stipendije danas,oni nemaju pojma o ničem što vi ode pričate,čak ni neznaju da ste objavili ja sam im dao prvu informaciju o tome,sve ide uredno... SRAM VAS BILO SVIJU A POGOTOVO ONOGA KO JE PISAO OVAJ ČLANAK!

  • Kor - Jan - Dar 20.04.2016.

    Koliko je poznato za financiranje tkzv. nevladinih udruga, udruženja, klubova, LGBT grupa, kontra, nacionalnih vijeća, iskoraka, akcija i reakcija (ima ih oko 40000),,,,,,, duuuugo več godišnje hrvatske poreske obveznike košta oko 4.000.000.000 kn ili četiri milijarde kuna!! E pa red bi bio, i pošteno bi bilo da se jednom pojavi vlada, ova ili koja drga svejedno, koja će takvu štetnu praksu prekinuti. Ko se fakat namjerava baviti "dobrotvornim radom ili radom za opće dobro" neka traži donacije ili članarinu, neka se snalazi onako kako se snalaze hrvatski umirovljenici. Neka skupljaju flaše, neka rade kaj god žele,,,,,jer novcem iz hrvatskog proračuna bi se ipak prije svega trebalo financirati tim udrugama, zakladama kao i hrvatskim političarima SVIH stranaka nevažne sitnice kao što su; obrazovanje, zdravstvo,,,,,,,,,, i ostale njima nevažne tričarije.

  • kung fu panda 19.04.2016.

    u ovoj državi ništa ne radi u zadnje vrijeme

Komentiraj...
Vidi sve komentare