To je to što me zanima!

Nema milosti: Dužnici s liste srama ostat će i bez nekretnina

Plan Porezne uprave je ovršiti nekretnine kojima se od strane njihovih vlasnika jamči povrat od 1,28 milijardi kuna duga. Do sada je naplaćeno 123 milijuna kuna
Vidi originalni članak

Državi su građani i tvrtke čija su imena objavljena na listi poreznih dužnika u dva i pol mjeseca uplatili 123,37 milijuna kuna. 

S liste je izbrisano 651 dužnika koji su uplatom 64,2 milijuna kuna u potpunosti podmirili dug, dok je 1.142 dužnika dug smanjilo za 59,16 milijuna kuna. U dvadesetak dana, od 24. rujna, do kada je uplaćeno 90,4 milijuna kuna, uplate su povećane za 33 milijuna kuna. 

Porezna uprava sada kreće u ovrhu u slučaju dužnika kojima je na ime duga upisano založno pravo na nekretninama. Plan Porezne uprave je ovršiti nekretnine kojima se od strane njihovih vlasnika jamči povrat od 1,28 milijardi kuna duga. 

U Zagrebu je najviše takvih nekretnina, njima je država osigurala naplatu 452 milijuna kuna, a slijedi ga Rijeka gdje je založnim pravom osigurana naplata 178,4 milijuna kuna, piše Novi List.

Idi na 24sata

Komentari 48

  • Drazen Sulimanec 22.10.2012.

    Lizing Poduzetnici, novo doba,za sustav" bez ideje do Profita"

  • roki marćano 18.10.2012.

    Radio sam u poduzeću gdje se vlasnik rastao od svoje supruge i cijelo svoje bogastvo prenio na ˝ bivšu " i odrekao se stana , kuće ,stana na moru, broda i svih ostalih nekretnina i pokretnina i normalno oni žive i dalje skupa ,rastava je samo proforme na papiru. Otvorena je nova tvrtka koja sada glasi na "bivšoj" a oni i dalje rade i žive skupa u sretnoj bračnoj zajednici i na istoj kućnoj adresi.Velikom gazdi država nema što da oduzme jer je on sad veći siromah od mene koji sam na burzi rada. Svima lopovima i prevarantima poput ovoga kojeg sam opisao i ostalih inih treba oduzeti imovinu bivših supruga, djece koji su se obogatili nekim čudom ( veliki gazda je to čudo) . Poslije "legalne" rastave dvije firme koje su bile njegove i svo bogastvo darovao supruzi proglašen je stečaj. On nema ništa, mi radnici , država,banke mogu samo da mu pire pod rep. Jebem te pravna institucijo.

  • vukodlak_2 17.10.2012.

    duzan jesam ,nemam nista da mi se uzme jer nista ne glasi na mene ... tako da mogu samo odsjedet u buksi i odradit taj dug...

Komentiraj...
Vidi sve komentare