To je to što me zanima!

Nema primirja: Gađali bolnicu u Gazi, poginulo osmero djece

Izrael je u ponedjeljak poslijepodne raketirao bolnicu Shifa u izbjegličkom logoru Chati. No tvrde da su za napad odgovorni 'teroristi' iz Pojasa Gaze
Vidi originalni članak

Primirje koje je Hamas predložio na ramazanski Bajram u Gazi nije uspjelo. Izrael je u ponedjeljak poslijepodne raketirao bolnicu Shifa u izbjegličkom logoru Chati. Poginulo je najmanje deset ljudi, među kojima osmero djece, piše BBC. Ranjeno je 40-ak ljudi. 

Izrael pak tvrdi da su za napad odgovorni 'teroristi' iz Gaze. Izraelci tvrde da su bolnica i izbjeglički logor  pogođeni raketama koje su ispalili teroristi u Gazi i koje nisu pogodile cilj. 

Podsjetimo, Vijeće UN-a pozvalo je na trenutačni bezuvjetni prekid vatre u Pojasu Gaze. No i jedna i druga strana primirje odbacuju.

Izraelski premijer Benjamin Netanyahu je poručio kako će Izrael učiniti sve da zaštiti svoje ljude. Također je poručio da se njegova zemlja mora pripremiti na dugotrajni sukob u Pojasu Gaze. 

Idi na 24sata

Komentari 43

  • štajeovoljudimoji 29.07.2014.

    Nikada tu neće biti mira. Velika je nesreća u tome što uvijek najviše stradaju nevini. Dok se političari dogovore, puno će još ljudi poginuti.

  • nocni_kupac13 29.07.2014.

    stocar ja sam leteci pa nemam bas tako puno vremena za Balkan.

  • alegreto 28.07.2014.

    Kolektivno kažnjavanje naroda na djelu, a svijet šutke gleda...i mi se zovemo civilizacija

Komentiraj...
Vidi sve komentare