To je to što me zanima!

Nema više ubijanja: Dok ih ne udome, moraju biti u skloništu

Građani su zadovoljni jer bi novi zakon zabranio ubijanje životinja. Novi Zakon o zaštiti životinja trebao bi biti izglasan do kraja mjeseca.  Luka Oman kaže kako cijene pozitivne pomake
Vidi originalni članak

Aktualni Zakon o zaštiti životinja propisuje da se životinju iz skloništa može nakon 60 dana usmrtiti, što iskorištava mnogo skloništa u Hrvatskoj. Ministarstvo poljoprivrede u odgovoru na komentare iznesene u javnoj raspravi navelo je da će se taj članak izmijeniti, rekli su u udruzi Prijatelji životinja.

Nacrtom novog Zakona o zaštiti životinja, koji bi se uskoro trebao naći pred Vladom, predviđeno je da životinje ostaju u skloništu do udomljenja. U javnoj raspravi o nacrtu prijedloga tog zakona prošle su godine brojni građani najčešće tražili zabranu usmrćivanja životinja u skloništima.

- Cijenimo pozitivne pomake u Zakonu o zaštiti životinja i spremnost nadležnog ministarstva da uvaži zahtjeve javnosti i udruga za zaštitu životinja za povećanjem razine zakonske zaštite životinja - rekao je predsjednik udruge Prijatelji životinja Luka Oman.

Novi Zakon o zaštiti životinja trebao bi biti izglasan do kraja mjeseca.     

Idi na 24sata

Komentari 117

  • natti 11.04.2017.

    I zatvori su prepuni ubica i silovatelja a za njih ima hrane i uvijek ce biti,a da se mene pita ne bi trebalo.Hvala bogu na ovom pozitivnom pomaku,a ljudi koji vole zivotinje uvijek ce biti spremni pomoci sa donacijama.

  • kokaza10 11.04.2017.

    Ajde konačno i neko dobro da se napravi u ovoj zemlji!

  • blondie8 11.04.2017.

    trebalo bi donijeti zakon, da vlasnici pasa brinu o njima, da su čipirani, sterilizirani i da nisu gladni, jer kada je vrijeme cijepljenja, psi se puštaju van i lutaju ulicama... Već samo ovaj zakon je neki pomak, ali nije konačno riješenje, treba početi od početka i manje će biti pasa u utočištima. Da i kod nas postoje kazne za zanemarivanje ljubimaca, bilo bi daleko manje nemilih slučajeva...

Komentiraj...
Vidi sve komentare