To je to što me zanima!

'Nemam veze s Rusijom i nikad nisam razgovarao s Putinom'

Donald Trump je rekao kako se nada da će Rusija biti kadra pronaći tisuće elektroničkih poruka izbrisanih s privatnog servera Hillary Clinton, istaknuvši da on nema veze s Rusijom
Vidi originalni članak

Rusiju optužuju da želi pomoći Donaldu Trumpu da pobijedi na predsjedničkim izborima. On je u srijedu izjavio da se nada da će se pronaći dokumenti koji su izbrisani s privatnog servera Hillary Clinton i da on nema veze s Rusijom.

- Rusijo, ako slušaš, nadam se da ćeš moći pronaći 30.000 e-mailova koji nedostaju - rekao je na tiskovnoj konferenciji na Floridi, smjerajući na mailove koji su izbrisani s privatnog servera koji je njegova demokratska suparnica koristila dok je bila državna tajnica.

- To će biti prvi put da je jedan kandidat velike stranke za predsjedničku dužnost aktivno poticao stranu silu da špijunira njegova protivnika - oštro je reagirao priopćenjem izborni stožer Hillary Clinton govoreći o "pitanju nacionalne sigurnosti".

Clinton je i sama bila optužena za ugrožavanje nacionalne sigurnosti zbog toga što se koristila isključivo svojim privatnim računom e-pošte dok je bila američka državna tajnica.

Procurili e-mailovi

Predsjednica Demokratske stranke dala je ostavku u nedjelju nakon što su procureni emailovi pokazali da su stranački čelnici favorilizirali Clinton nauštrb njezina suparnika senatora Berniea Sandersa za predsjedničku nominaciju.

- Nemam nikakve veze s Rusijom - rekao je Trump na tiskovnoj konferenciji u Doralu, na Floridi, dodajući da se nikad nije sastao s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom.

To je rekao pošto je dvadesetak tisuća mailova visokih dužnosnika demokratske stranke hakirano i objavljeno na internetskoj stranici Wikileaksu uoči demokratske konvencije. Na potonjoj je Clinton u utorak službeno potvrđena za kandidata demokratske stranke na predsjedničkim izborima u studenom.

Kako prenosi New York Times, američke obavještajne agencije su sigurne da su račun stranke hakirale ruske vlasti, premda ne mogu reći je li riječ o uobičajenoj špijunaži ili o želji da utječu na američke predsjedničke izbore.

"Nemam ništa s Putinom"

- Nikad nisam razgovarao s njim. Ne znam ništa o njemu, osim da će me poštovati. On ne poštuje našeg predsjednika - rekao je.

Poslije se našalio na Twitteru poručivši da "ako Rusija ili neka druga zemlja ili osoba imaju 33.000 nezakonito izbrisanih mailova Hillary Clinton, možda bi ih trebali poslati FBI-ju".

- Sve je moguće - izjavio je pak američki predsjednik Barack Obama u razgovoru objavljenom u srijedu na tv-mreži NBC u vezi s mogućom umiješanošću Rusije u objavu tih mailova o čemu je FBI poveo istragu.

- Znamo to da Rusi upadaju u naše sustave. Ne samo u vladine, nego i u privatne - dodao je, istaknuvši da je Trump više puta izražavao divljenje  Putinu.

Kremlj je u srijedu odlučno zanijekao bilo kakvu umiješanost u američku izbornu kampanju.

- Predsjednik Putin je više puta isticao da se Rusija nikada nije upletala i ne upleće se u nutarnje stvari (neke zemlje), napose u izborne procese drugih zemalja - rekao je glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov.

Idi na 24sata

Komentari 14

  • 1g2l3u4p 29.07.2016.

    Tko god bude predsjednik bit ce isto . Predsjednik je samo marioneta koja plese kako iluminati hoće

  • Usora1 28.07.2016.

    ovi ameri ce uskoro i djecu poceti plasiti sa putinom.

  • Exterminator 28.07.2016.

    Putin se smije kad vidi sa kakvim moronima će danas sutra pregovarati na g 8 mitingu

Komentiraj...
Vidi sve komentare