To je to što me zanima!

Nemiri u Istanbulu: Suzavac odgodio nogometnu utakmicu

Turski prosvjednici u utorak navečer ponovno su zauzeli Trg Taksim te je u razbijanju prosvjeda policija koristila suzavac. Vjetar ga je odnio na stadion u blizini
Vidi originalni članak

Utakmica reprezentacija U21 između Turske i Švedske za Europsko prvenstvo 2015. otkazana je na sat vremena, zbog prevelike količine suzavca na stadionu Recep Tayyip Erdogan kluba Kasımpaşa u Istanbulu, javlja nam svjedok događaja novinar Mali Selışık. 

Igrači su izašli na teren u 19.00 sati, no nisu mogli disati niti igrati nogomet. Stadion se nalazi u blizini Trga Taksim, gdje od ponedjeljka bjesne prosvjedi zbog ubojstva dječaka u prosvjedima protiv premijera Erdogana u jugoistočnoj Turskoj. 

Zbog tog ubojstva, sinoć su prosvjednici ponovno izašli na ulice Istanbula, a gradska pročelja su preko noći prekrili grafitima s natpisom 'katil' što u prijevodu znači ubojica. Osim tog, ispisano je i ime ubijenog dječaka Ahmeta Atakana.

Turska je nedavno izgubila domaćinstvo Olimpijskih igara 2020., a Selışık navodi kako je jedan od razloga i nestabilna situacija u Turskoj i okolnim zemljama.

Idi na 24sata

Komentari 13

  • zETOR 10.09.2013.

    Da se je to kojim slučajem dogodilo u Hrvatskoj, Platini i kompanija bi nam napilili takve kazne da nebi više bilo smisla igrati nogomet u Hrvatskoj. U Turskoj i Ukrajini na stadionima se vade bajonete,bojni suzavci,bacaju eksplozivi te se namještaju utakmice sveu 16,U Srbiji pale našu zastavu,u Grčkoj na nas molotovljevim koktelima,u Parizu se prevrcu i pale auti..Da bi Uefa pisala po Hrvatskoj zbog par majmuna koji pale baklje...Toliko o nogometu...

  • kojlprb 10.09.2013.

    Doći će kraj Erdoganu i njegovome pokušaju uvođenja šerijata u Turskoj. O Erdoğan sonu ve Türkiye'de Şeriat tanıtmak için girişim olacak.

  • leoirex 10.09.2013.

    Nadrapali smo. O ovome će se snimiti barem 10 serija, a svaka će imati barem 56 epizoda. Znači, zabava za one koji vole ove turske bezvrijedne serije, zagarantirana je za daljnjih nekoliko godina.

Komentiraj...
Vidi sve komentare