To je to što me zanima!

Nemirno na Viru: 'Ratuje se' priopćenjima i konferencijama

Najprije je prosvjedovao dio mještana, prozivajući općinskoga načelnika za protuzakonito nasipavanje morske obale, da bi se onda načelnik obratio medijima
Vidi originalni članak

Rat priopćenjima i presicama i u srijedu se nastavio na Viru. Najprije je tijekom vikenda prosvjedovao dio mještana, prozivajući općinskoga načelnika Kristijana Kapovića za protuzakonito nasipavanje morske obale, da bi se načelnik medijima obratio početkom tjedna. Tada je prozvao oporbene vijećnike na čelu s nezavisnim Markom Vučetićem, sveučilišnim profesorom, za kojega je rekao da daje logistiku kriminalnim skupinama.  Govorio je o prijetnjama njemu i njegovoj obitelji, pa je u srijedu konferencijom za novinare na njegove optužbe odgovorio prozvani Vučetić.  

– Ne vidim na koji način načelnik dovodi u vezu mene i eventualno djelo H. Radovića. Čovjeka poznajem, došao mi je jučer i donio potvrdu o nekažnjavanju, odgovorio je Vučetić na Kapovićeve optužbe. Dodao je kako opozicija nije rekla da je načelnik kriv, ali da imaju pravo izraziti sumnju u nezakonitost nasipavanja morske obale. Sada očekuje reakciju policije i DORH-a. No, uslijedila je promptna reakcija načelnika Kapovića. Iz Općine Vir odaslano je priopćenje o kaznenoj prijavi protiv vijećnika Vučetića, zbog sumnje da je lažno prijavljen na Viru. 

Poziva policiju da utvrdi gdje je Vučetić prijavljen

Kapović, zbog toga poziva policiju da utvrdi živi li Vučetić s obitelji u Zadru ili na Viru gdje je i prijavljen. Kao argument navodi i činjenicu da na Viru nema prireza, dok je u Zadru uveden. Utvrdi li policija, navodi dalje Kapović, da je prijava na virskoj adresi lažna, Vučetićev bi mandat u Općinskom vijeću također bio upitan. Iz Kapovićeva ureda za odnose s javnošću i u srijedu je napomenuto kako su neki još prije dvije godine prijetili njegovoj supruzi, te priopćili o  najnovijoj prijetnji u utorak. 

- U utorak je u centru grada Zadra autom prepriječen put supruzi načelnika Kapovića od strane Henrija Radovića uz prijetnju rukom i pogledom, očigledno potaknut javnom obznanom prijašnjem počinjenom kaznenom djelu, koji se zbio u srpnju 2012. godine, navodi se u priopćenju. 

Idi na 24sata

Komentari 19

  • sara33 06.03.2014.

    evo nisam htjela komentirat ali čist informativno pametnjakovičima koji pričaju o nelegalnim objektima na viru.cijela je hrvatska na istim tim granama kao vir zato prestanite trkeljat o viru jer nemate pojma,dođite u ljeto na vir sve će vam biti jasno

  • nopliz, nopliz 05.03.2014.

    kako ide legalizacija na viru? jel ima sad 10% legalnih objekata? :)

  • Lina39 05.03.2014.

    Dobro je dok je"rekla-kazala" a ne pesnice i ne daj Bože još nešto gore!

Komentiraj...
Vidi sve komentare