To je to što me zanima!

Neodgovorni roditelj: Stavio je dijete za volan i udario po gasu

Nepoznati vozač je dijete u dobi oko godinu i pol smjestio u krilo na prednje sjedalo te ga vozio prometnim ulicama Zagreba, a žena koja je bila s njima premjestila se na stražnje sjedalo
Vidi originalni članak

Skretali smo ulijevo iz Ulice Hrvatskog sokola na Zagrebačku aveniju. Ja sam bio u lijevom traku, a on u srednjem. Tad sam primijetio dijete koje je vozaču sjedilo u krilu, rekao nam je čitatelj.

On je u subotu oko 18 sati na Zagrebačkoj aveniji u Zagrebu u prekršaju snimio vozača.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Vozio je bijeli Volkswagen Tiguan starije linije zagrebačkih registracija. Pokušao sam snimiti registraciju, no čim je primijetio da ga snimam, naglo je usporio - ispričao nam je čitatelj. Prema njegovoj procjeni, vozaču je u krilu sjedio dječak u dobi od godinu i pol do dvije godine. S njima je u vozilu bila i žena koja je, semafor prije skretanja, izašla s mjesta suvozača i sjela na stražnje sjedalo u automobilu. Zapamtio je kako je vozač nosio naočale te da je, prema njegovoj procjeni, u dobi od 45 do 50 godina.

Zakon kaže kako se djeca do 135 centimetara visine moraju voziti u posebnoj sigurnosnoj sjedalici (mogu i sprijeda uz obveznu deaktivaciju suvozačkog zračnog jastuka) ili na postolju. Kazna za počinjeni prekršaj iznosi svega 500 kuna.

Inače, tijekom prošlog vikenda zagrebačka policija provodila je akciju Pojas, mobitel i dječje sjedalice. Utvrdili su 629 prekršaja.

Idi na 24sata

Komentari 99

  • Dalibor0704 30.01.2018.

    Vidio sam jednog takvog prošle godine u Dugavama. Pokupio dva klinca iz vrtića, mlađeg (2-3) u krilo, starijeg (5-6) na suvozačko mjesto i vozi doma. Više bi pazio na njih da ih je kupio na Jakuševcu.

  • WorkClassHero 30.01.2018.

    baš strašno, cesta ravna... prazna, a dijete tako vozi... užas

  • Kapuljaca 30.01.2018.

    Ljudi, brinite svoje brige

Komentiraj...
Vidi sve komentare