To je to što me zanima!

Neonacisti u Stockholmu na građane bocama i petardama

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Grupa od 40-ak neonacista napala je dvjestotinjak građana, okupljenih u mirnom antinaci prosvjedu. Ozlijeđeno je dvoje civila i policajac, a 28 je ljudi uhićeno
Vidi originalni članak

mirnoj i uljuđenoj Švedskoj sukobili su se neonacisti i antifašisti, "igrale" su baklje i petarde, bacale se boce. Kako piše AP, u predgrađu Stockholma Karrtorpu dvije su osobe ozlijeđene, uhićeno je 28 ljudi, a jedan policajac ranjen u leđa teškim predmetom, kad je grupa od 40-ak neonacista napala dvjestotinjak građana, okupljenih u mirnom antinaci prosvjedu.

Skup je upriličila lokalna udruga građana, nezadovoljna rastućim ksenofobnim i nacističkim stremljenjima u tamošnjem društvu. Lokalna televizija donosi snimku na kojoj su viđene obitelji s bebama u kolicima kako bježe od eksplozija petardi, čuje se i vrištanje, a čuju se i antifašističke parole.

Odgovornost za napad na mirne prosvjednike preuzela je skupina koja se naziva Švedski pokret otpora.


Idi na 24sata

Komentari 13

  • joso1256 15.12.2013.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 8 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Trenutno imate 1 laku opomenu i 0 težih opomena u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

  • Petar Adamović 15.12.2013.

    To su susreli komunisti i antikomunist.

  • korisnicko ime je zauzeto 15.12.2013.

    o ovome bi se dalo raspravljati....

Komentiraj...
Vidi sve komentare