To je to što me zanima!

'Nepoznate žene banule su mi u sobu, a onda počele moliti...'

Prilazeći mom krevetu prva žena me pita: “Jeste li vi vjernik?“. Žena iz nje potvrdno odgovara u moje ime. Ja odgovaram pitanjem: “Kome ste vi došli” a one mi uglas odgovaraju: “Došli smo k vama"...
Vidi originalni članak

Pacijent Splitske bolnice Zoran Erceg na društvenoj mreži objavio je doživljaj na koji je ubrzo reagirao veliki broj ljudi. Oko sedam navečer ležeći u bolničkoj sobi na vrata ulazi grupa žena s pozdravom Hvaljen Isus i Marija. Misleći kako se radi o posjeti svojem cimeru u početku ne reagira. Kada je shvatio kako se ustvari radi o moliteljima koje je poslao kapelan nije mogao vjerovati. 

- Ne radi se o tome da li sam ja uvrijeđen ili ne, glavni problem su nepoznate osobe, nepoznatih higijenskih navika i predmetima koji mogu hodati po bolničkim sobama kako im se prohtije - govori nam Erceg. Kako opisuje, molitelji su došli do kreveta njegovog cimera koji je bio zavezan za krevet, izrekli molitvu i ostavili krunicu i sliku sveca. Nakon toga nastavljaju do iduće sobe i ponavljaju proceduru. Pitajući medicinske sestre kako je moguće da netko ima ovakav pristup sobama samo su slegnuli ramenima tvrdeći kako oni tu ne mogu ništa.

- Kako je gospodin nepokretan i ne može nigdje zamolio nas je da dođemo do njegove sobe, svaki svećenik ima pravo otići do bolesnika, a mogu poslati i nekoga da mu odnese krunicu i izmoli molitvu - govori nam kapelan u Splitskoj bolnici i dodaje kako to rade već dugi niz godina. Iz udruge za zaštitu pacijenta ipak napominju kako se ovdje radi o represiji bolesnika te kako su ravnatelj i medicinske sestre dužne se pobrinuti o tome. 

- Ja nemam nikakva saznanja o tome, pacijent to treba službeno prijaviti onda se može to istražiti - govori nam Ivo Jurić ravnatelj bolnice. Na pitanje kako je moguće da je netko ušao u sobu nakon što su posijete završene odgovara kako ovo nije zatvor nego bolnica. 

- Iz principa neću prijaviti jer znam da od toga ništa neće biti, ovdje se radi o nedovoljno brizi ravnatelja - dodaje Erceg koji je već nekoliko puta doživio neugodnosti u Splitskoj bolnici. 

Objavu prenosimo u cijelosti: 

Faljen Isus i Marija' - govore u glas. Upali su mi u bolesničku sobu kao Jehovini svjedoci.

Kako nitko ne zna da sam već neko vrijeme u bolnici nisam očekivao posjete. Naročito ne u vrijeme večernjeg odmora i nakon što je posjet bolesnicima odavno završen. Svaki dan, točno u 17.30 medicinske sestre vrlo strogim glasom zamole sve zaostale posjete i rodbinu bolesnika da napuste bolesničke sobe te ih užurbano upućuju prema izlazu kako bi obavile njegu bolesnika.

Nije mi bilo nimalo ugodno kada su u moju bolesničku sobu banule nepoznate žene te me zatekle neadekvatno odjevenog na krevetu. Mislio sam da se radi o rodbini drugog teško bolesnog pacijenta pa nisam odmah izrazio svoje negodovanje. Kako mom nepokretnom cimeru malo tko dolazi namjeravao sam baš zbog njega šutjeti ali vidim da je i njemu jako neugodno pred nepoznatim ženama jer je imao na sebi samo pelenu za odrasle i gornji dio pidžame.

I on je zapitao tko su te žene.

Prilazeći mom krevetu prva žena me pita: “Jeste li vi vjernik?“. Žena iz nje potvrdno odgovara u moje ime.

Ja odgovaram pitanjem: “Kome ste vi došli” a one mi uglas odgovaraju: “Došli smo k vama”.

Tko je vas uputi meni? - nastavljam s pitanjima.

Mi smo upravo bili na bolničkoj misi pa nas je bolnički kapelan na Križinama uputio da obiđemo bolesnike po bolničkim sobama.

“A tko ste vi”, nastavljam ja s pitanjima a one odgovore :

“Mi smo pripadnice Molitvene zajednice koje Bogu i svetom Anti žele preporučiti vas za što skorije ozdravljenje. Želimo se pomoliti Bogu i Djevici Mariji za vas i u vaše ime”.

Dok su to govorile uvježbanim pokretima izvadili su značke i privjeske sv. Ante kao i papirnate slike na kojima se nalazi Molitva sv. Antunu te ih položili na naše bolesničke ormariće.

A onda je krenula molitva:
Zdravo Marijo, milosti puna,
(ubačen meni nepoznat dodatak)

Pa nastavljaju:

Gospodin s tobom,
blagoslovljena ti među ženama i blagoslovljen plod utrobe tvoje, Isus.… Izašle su odmah nakon molitve. Dok se vrata moje sobe nisu ni zatvorila već sam čuo iz susjedne bolesničke sobe:

"Zdravo Marijo, milosti puna,..."

I tako je to bilo večeras u Splitu, 5. 6. 2017. godine u splitskoj bolnici Križine, nakon službene zabrane posjeta u bolesničko sobi broj 7 na trećem katu.

Kakav je službeni odnos bolnice prema Molitvenoj zajednici vidi se po tome što su u ovo vrijeme vrata zaključana i pod šifrom za sve posjete kao i za bolesnike. Bolesnici ne smiju izlaziti a nitko ulaziti.

Nitko ne može proći kroz tako dobro zaključana vrata osim, eto, pripadnica Molitvene zajednice u Splitu. 

Po bolničkom hodniku bolnice Križine (bivša vojna bolnica) u Splitu pripadnice organizacije Molitvena zajednica kretali su se kao da su u svom Crkvenom molitvenom prostoru. navodi se u objavi.

Idi na 24sata

Komentari 345

  • bogs 11.08.2019.

    Kakvi sektaši, zajedno s ovim pljačkarošima što ih puštaju po bolnicama i kupuju si glasove za idući mandat.

  • DrazenAkrap 08.06.2017.

    Znaci zene su molile da Z.Erceg ne abortira...svasta ?!

  • dariodario90 07.06.2017.

    Ako ga uznemiravaju zene, posaljite muskarce, a ako ga uznemirava samo molitva, onda mu posaljite egzorcista da to rijesi.

Komentiraj...
Vidi sve komentare