To je to što me zanima!

Nepoznati detalji iz života američkih predsjednika 3.

Svaki od 43 američka predsjednika ostavio je trag u povijesti; bilo političkim potezima, bilo što je za kućnog ljubimca imao krokodila. Pročitajte više...
Vidi originalni članak
34. Dwight David Eisenhower - Isplanirao normandijski desant - jednu od najsloženijih ratnih operacija u povijesti te donio odluku da se desant izvrši 6. lipnja 1944., tzv. dan D.
35. John Fitzgerald Kennedy - Bio oženjen modnom ikonom Jacqueline Bouvier, s kojom je imao četvero djece. Poznat je njegov Projekt Apollo, kojemu je cilj bio dovesti američke astronaute na Mjesec. U taj projekt je uložen ogroman novac i mnogi ga smatraju najvećim simbolom, kao i dostignućem Kennedyjeve ere.
36. Lyndon Baines Johnson - Rodio se u siromašnoj obitelji te mu je i politički cilj bio iskorijeniti siromaštvo i nezaposlenost. Njegov i ženin vjenčani prsten koštao je tek 12 kuna. Naredio je uništenje svog portreta nazvavši ga najružnijom stvari koju je ikad vidio.
37. Richard Milhous Nixon - Jedini je čovjek kojem je pošlo za rukom dva puta biti izabran za potpredsjednika i dva puta za predsjednika. Mladost mu je, osim siromaštva, obilježio snažan vjerski odgoj i stroga pravila o zabrani alkohola, psovanja i plesanja.
38. Gerald Rudolph Ford - Po rođenju je dobio ime Leslie Lynch King Jr. Međutim, pet mjeseci nakon rođenja roditelji su mu se razveli, a dvije godine kasnije njegova se majka udala za Geralda Forda te sinu promijenila ime. To je saznao tek kad je imao 15 godina
39. James Earl Carter Jr. - . Potknuo pokret za građanska prava crnaca. U svoj kabinet je uveo veliki broj crnaca, te objesio sliku Martina Luthera Kinga u svom uredu.
40. Ronald Wilson Reagan - Najdugovječniji je američki predsjednik, koji je u vrijeme stupanja na dužnost imao 69 godina. Radio je kao sportski komentator. Glumio je u mnogim filmovima, a u filmu Mračna pobjeda Reagan je glumio sebe.
41. George Herbert Walker Bush bio je direktor CIA-e, a njegov mandat je koincidirao s nizom skandala vezanih uz otkrivanje protuzakonitih i kontroverznih aktivnosti te agencije u prethodnim desetljećima. Bush je doprinio da se agencija postavi na noge u trenutku kada je bila potpuno demoralizirana i ocrnjivana u javnosti.
42. William Jefferson Clinton, javnosti poznat po aferi "Lewinsky" , odnosno "druženju" Monike Lewinsky i Clintona u Ovalnom uredu Bijele kuće. Iako je u početku nijekao bilo kakav spolni kontakt s gospođicom Lewinsky na kraju je ipak priznao da je prakticirao oralni seks s gore spomenutom gospođicom. Ali ni nakon te afere Clinton nije smijenjen i ostao je na mjestu predsjednika Sjedinjenih Država sve do kraja svog mandata -
43. George W. Bush u povijesti će ostati zapamćen kao najnepopularniji američki predsjednik ikad, kako u samim Sjedinjenim Državama tako i u svijetu. Uz to pamtljivim ostaju i njegovi smiješni gafovi kojima je također obilježio svoje predsjedanje Sjedinjenim Državama, a koji su dobili i svoj poseban naziv - bušizmi.
Idi na 24sata

Komentari 5

  • velda 07.11.2008.

    Uz Eisenhowera i Kennedya svakako treba dodati i Clintona koji je uveo velike reforme u socijalnom uređenju SAD-a te da je on (za sada) posljednji predsjednik za čije vrijeme je Amerika imala pozitivan ugled u većem dijelu svijeta. Mislim da afera \"Lewinsky\" ne bi smjela pomesti sve dobre stvari koje je provodio kao predsjednik u svoja 2 mandata, uostalom ni Kennedy po tom pitanju nije bio bebica. Cijela ta afera je bila prenapuhana te je samo pokazalo koliko su licemjerni , lažno moralni i koliko im je zapravo dobro kad se cijela država može baviti definicijom seksa! Nadam se da će Obama nastaviti njihovim stopama (u političkom smislu).

  • user_28544 06.11.2008.

    Kenedi nije bija član masona ili iluminata, zato je likvidiran šta nije plesa kako oni sviraju. Obama bi moga bit žrtveno janje kog će mu smistit masoni. tek sad je vrlo lako da se amerika i rusija zarate.

  • Hrc_dinamo 06.11.2008.

    Od svih tih predsjednika jedini koji su to časno ispunjavali su bili Eisenhower i Kennedy,najlošiji dakako jedini i neponovljivi George Bush!

Komentiraj...
Vidi sve komentare