To je to što me zanima!

Nije pravedno: Novac i onima koji ne žive u potopljenoj Gunji

Tisuću onih koji su se već odselili, ali nisu promijenili prebivalište, tužit će i dobiti novac iako Crveni križ tvrdi da ga ne bi trebao isplatiti onima koji tamo ne žive
Vidi originalni članak

Tužit ću, pa makar koštalo i deset puta više nego tih 4000 kuna pomoći koje treba dobiti. Napisao je to jedan Gunjanac koji živi u inozemstvu.

On i dalje ima prijavljeno prebivalište u Gunji, gdje mu je kuća. Po kriteriju Crvenog križa, prvo 4000 kuna, a zatim i još barem toliko, trebala bi dobiti svaka osoba s prebivalištem. Ali su morali i živjeti u potopljenim kućama. I tu nastaje problem. Policija je dala popis onih koji imaju prebivalište, a načelnik trebao odrediti koga izbaciti.

- Radili smo tako, ali smo dobili žalbe 300 obitelji, odnosno oko tisuću ljudi - kaže načelnik Gunje Hrvoje Lucić

Skoro svi već dulje rade izvan Gunje, ali nisu se odjavili. Lucić kaže da pravnici vjeruju da bi izgubili sporove. Jer kako dokazati da netko nije živio tamo gdje je prijavljen? Predsjednik Crvenog križa Josip Jelić je rezolutan i kaže da takvi ne smiju dobiti novac.

- Načelnici moraju izbaciti takve. Nema novca za one koji imaju samo prebivalište, a nisu živjeli u mjestima - kaže. Dosad je podijeljeno 18,4 milijuna kuna. Ostaje još 46 milijuna iz donacija koje treba podijeliti.

Klenovnik daje hranu za životinje

Mještani Klenovnika kraj Varaždina treći put šalju po 500-tinjak bala sijena u Gunju i Petrovo Selo. Velika je to pomoć jer stoci izvučenoj iz poplave treba hrana. Ukupno su poslali sedam šlepera sijena, ali i hrane, namještaja i drugih potrepština.


Idi na 24sata

Komentari 313

  • SenadPezerovic 23.07.2014.

    Ono sto su pokusali nasi pcinari napraviti nasim gradjanima koji zive u Gunji a rade negde drugdje je sramotno.Nebi ni to bio problem da nisu svako svoga iz obitelji ili prijatelja pa cak i glasao za nas ili protiv stavili na listu za novac tim kriterima se vodilo,a ne tko je zivio u Gunji ili izvan nje .Moja supruga nema pravo zato sto radi sezonski posao u Austri dok familija opcinskih celnika ima pravo pa cak ako su u Americi iliAustraliji to je kriteri pa izvolte.

  • Alkana 21.07.2014.

    Što se tiče obnove kuća,mislim da treba svima pomoć oko obnove bez obzira gdje trenutno žive.

  • Alkana 21.07.2014.

    Oni koji žive i rade u inozemstvu trebali bi skupiti još novca i poslati ga svojim sumještanima u Gunju, Jer to je novac tim ljudima da se prehrane i prežive dok opet ne stanu na noge, a oni u inozemstvu imaju tamo i dom i hranu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare