To je to što me zanima!

Nepredvidiv je: Kako se Putin ponaša u kriznim situacijama?

Reakcije ruskog predsjednika Vladimira Putina u kriznim situacijama teško je predvidjeti. U nekim situacijama, analizira BBC, ponaša se krajnje neočekivano
Vidi originalni članak

Nakon što je Turska prije tri dana oborila ruski vojni avion Putin je vrlo brzo izrazio ljutnju, međutim, on se u ponekim situacijama ponaša “krajnje neočekivano“.

Nekoliko sati nakon incidenta s avionom, Putin je na sastanku sa jordanskim kraljem Abdulahom rekao da je taj potez “zabadanje noža u leđa“, koji su prouzrokovali “oni koji podržavaju teroriste“. Također, upozorio je Turke na “ozbiljne posljedice“. 

- Putinova retorika je bila eksplozivna, ali obično on ne reagira tako brzo kada su u pitanju napadi na Rusiju i njen narod. U prosincu 2013. godine u Volgogradu kada je poginulo 30 ljudi, čekao je dva dana, da bi tek onda prekinuo tišinu i najavio da će teroristi biti uništeni - piše Stephen Ennis za BBC. 

Slična reakcija bila je i nakon obaranja ruskog putničkog aviona u Egiptu kad je poginulo 224 ljudi. Tragedija se dogodila 31. listopada a on se tek 2. studenog pojavio na televiziji kako bi izrazio sućut obiteljima žrtava. Nakon toga mnogi su ga kritizirali.

- Minuta šutnje kod ruskog predsjednika trajala je duže od jednog dana - bio je jedan od komentara na društvenim mrežama.

Kada su novinari upitali Putina na Summitu G20 o napretku istrage o tragediji, on je rekao da je prerano donositi zaključke. Izgledao je smireno i opušteno. No samo nekoliko sati kasnije, na sastanku sa sigurnosnim uglednicima Moskve, kad mu je potvrđeno da su teroristi krivi za pad aviona, njegovo ponašanje se potpuno promijenilo.

Gledajući direktno u kameru, praveći pauze, Putin je rekao da će “kriminalci“ koji su krivi za obaranje aviona odgovarati, te da će ih Moskva “juriti i kazniti gdje god oni bili“. 

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare