To je to što me zanima!

Neredi zbog R. Karadžića: Policiju napali kamenjem

Mediji su kasno u utorak objavili kako je Karadžić oko 22 sata otputovao za Haag. Te je informacije Nizozemska nacionalna televizija demantirala
Vidi originalni članak

Prema tvrdnjama nekih medija, Karadžić je iz Beograda krenuo prema Nizozemskoj oko 22 sata, a u Haag je trebao stić sat i pol kasnije. No, Nizozemska se nacionalna televizija ogradila od takvih tvrdnji i demantirala da je ikada objavila navode kako je Karadžić na putu prema Haagu. I dalje nema pouzdanih informacija o tome kada će Karadžić biti izručen, a brojne novinarske ekipe očekuju njegov dolazak u Haag. Upravo zbog spekulacija kako bi u utorak navečer haaški optuženik trebao biti izručen, radikali su organizirali skup podrške Radovanu Karadžiću. Na prosvjedima u središtu Beograda okupilo se oko 16.000 ljudi. Okupljeni su uzvikivali parole protiv predsjednika Borisa Tadića te protestirali protiv državne politke prema Haagu. Na Trgu Republike bila je postavljena bina s natpisom "Sloboda za Srbiju", a okupljenim prosvjednicima su se obratili vođa radikala i Nove Srbije Tomislav Nikolić i Velimir Ilić. Podršku haaškom optuženiku izrazili su i Luka i Dragan Karadžić, Bora Đorđević, Jadranka Šešelj i drugi. Iz mase su vijorile zastave SRS-a i Republike Srbije, a okupljeni su nosili i majice s licima haaških optuženika Ratka Mladića, Radovana Karadžića i Vojislava Šešelja. Nosili su se i transparenti s natpisima "Priznajte Republiku Srpsku", "Srbijom vladaju tajkuni, peta kolona pod patronatom Pentagona" i "Svaki je Srbin Radovan", javlja B92. Pjevale su se i puštale pjesme Bore Đorđevića te srpske nacionalističke pjesme. Okupljeni su pjevali i "Hriste Bože, raspeti i sveti" što je bila "himna" zloglasne, sada raspuštene Postrojbe za specijalne operacije (JSO) čijem se zapovjedniku Miloradu Ulemeku Legiji uz ostalo sudi za ubojstvo prvog demokratski izabranog srbijanskog premijera Zorana Đinđića.


ŠEŠELJEVA PORUKA: TADIĆ JE VELEIZDAJNIK
Na skupu je pročitana poruka predsjednika SRS-a Vojislava Šešelja iz haaškog zatvora u kojoj predsjednika Tadića optužio za veleizdaju.
"Boris Tadić i njegov režim napali su i pokušali uništiti sve vrijednosti srpskog društva. Srbija je napadnuta. Boris Tadić je ovim veleizdajničkim činom ugrozio opstanak Republike Srpske, a Srbiju pokušao svesti na koloniju, čiji je jedini zadatak ispunjavati zahtjeve onih koju su nas bombardirali", poručio je Šešelj. Preostala dva haška bjegunca, Ratka Mladića i Gorana Hadžića, pozvao je neka se nikad ne predaju.

HULIGANI SE OBRAČUNAVAJU S POLICIJOM
Policajci su se sukobili sa stotinjak mladih ljudi, uglavnom sportskih navijača, ispred zgrade novinske kuće "Politike", u neposrednoj blizini Trga Republike. Policija je uspjela rastjerati skupinu nakon što je bacila suzavac, no oni su se ubrzo vratili pa se su sukobi nastavljeni.
Kod Doma omladine, također u samom središtu grada, policija je upotrijebila i gumene metke. Prosvjednici su razbili nekoliko izloga, razbijali žardinjere s cvijećem i semafore te postavljali barikade. Na policiju su nasilni prosvjednici bacali baklje, a specijalna policija je uzvratila suzavcem i dimnim bombama. Hitna pomoć je odvezla nekoliko ozlijeđenih policajaca, a neslužbeno se govori o desecima ozlijeđenih prosvjednika. Zbog sukoba dijela prosvjednika i policije, otkazana je prosvjedna šetnja gradom, a čelnici Srpske radikalne stranke Tomislav Nikolić i Aleksandar Vučić pokušavali su smiriti izgredenike koji su se sukobili s policijom, dok se većina sudionika skupa razišla. Aleksandar Vučić tvrdi da ga je na kraju mitinga policija pretukla pendrecima.

Idi na 24sata

Komentari 23

  • LUDI___MILOJKO 30.07.2008.

    STA JE USTASE BOLI VAS STO STE IZDALI SVOJE

  • jesenjin 30.07.2008.

    KARADJICU SVINJO DEBELAAAAAAAA,SVINJO DEBELA SVINJO DEBELA I BRADATA....MLADICU SMRADE,TI SI NEXT....

  • slugausvojojzemlji 30.07.2008.

    ha,ha. ža mi je malo srbalja, zamislite morali su uvest srbina iz hrvatske da bi imali veleizdajnika. svoga nisu uspili nać. izgleda da je hrvatska idealan supstrat za uzgoj \"iscidaka\" borise borise što breee napravi,jadna ti majka

Komentiraj...
Vidi sve komentare