To je to što me zanima!

Neretvanski ribar (90) izvukao u mreži bistu Josipa Broza Tita

Riječ je o originalnoj mjedenoj bisti teškoj oko dva kilograma, koja je zbog stajanja na dnu mora obrasla koraljima. Vjeruju da je nekada krasila kuću Ace Baranjina
Vidi originalni članak

Najstariji neretvanski ribar Pavo Volarević (90) izvukao je na punti Radalj neobičan ulov. U mrežu mu se, umjesto komarče ili lubina, "ulovila" bista maršala Tita. Riječ je o originalnoj mjedenoj bisti teškoj oko dva kilograma, koja je zbog stajanja na dnu mora obrasla koraljima, piše Slobodna Dalmacija

Nekoliko dana Pavo je dvojio što će učiniti s neobičnim ulovom - vratiti ga u more ili zadržati. Ipak, odlučio je zadržati bistu koju je očistio od nakupina. Sada ju nosi u torbi kao trofejni ulov. 

Volarević pretpostavlja da je bista bila u moru najmanje 20 godina, a vjeruje da je prije toga stajala u kući Ace Baranjina na Radalju, koji je za vrijeme rata pobjegao u Beograd. On je bio visokopozicioniran u bivšoj SFRJ - pomoćnik ministra unutarnjih poslova Aleksandra Rankovića.

- Bio je invalid bez jedne noge i često je govorio da ju je izgubio u bitci s Nijemcima. Ljudi su ga se bojali jer je u kući uvijek imao oružje - prisjeća se Pavo Volarević. Bistu ne namjerava vraćati vlasniku.

- Što uloviš u moru, tvoje je - smije se Pavo.

Idi na 24sata

Komentari 346

  • boruna 16.10.2012.

    pitali babu kad se najbolje živjelo,sinko moj 41,ali tada je bio rat,je ali sam imala 18 godina

  • jurakj 09.10.2012.

    Tito je krao al je dao, ovi kradu al ne dadu..

  • Frankopan_1 08.10.2012.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 6 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Trenutno imate 1 laku opomenu i 0 težih opomena u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

Komentiraj...
Vidi sve komentare