To je to što me zanima!

Nesreća na maturalcu: 13 učenika ozlijeđeno u Italiji

Dva autobusa s osječkim učenicima na putu za Španjolsku sudarila su se sa dva automobila na autocesti kraj Venecije. Nitko nije teže ozlijeđen
Vidi originalni članak

U lančanom sudaru u 7.30 sati u subotu ujutro u Italiji, nedaleko Venecije, trinaest učenika osječke Prve gimnazije lakše je ozlijeđeno i zadržani su na pregledu u bolnici. Prema riječima Krešimira Škrtića iz Panturista, čijim autobusima su učenici išli na ekskurziju u Lloret de Mar, na autocesti 30-ak kilometara od Venecije sudarila su četiri automobila i dva Panturistova autobusa.
 - U bolnicu na preventivni pregled upućeno je 15-ak učenika. Liječnica koja je s njima bila u autobusu tvrdi da nitko nije teže ozlijeđen i da su stradali učenici zadobili uglavnom trzajne ozljede i da su malo natučeni.  Međutim, svi oni inzistiraju nastaviti putovanje i po njih smo već uputili zamjenske autobuse koji će tamo biti oko 13 sati - kaže Krešimir Škrtić. Prema njegovim riječima u tri Panturistova busa  na ekskurziju se zaputilo 115 učenika, 10 profesora, šest vozača, tri vodiča i liječnica.
Božica Tadić Čavar, ravnateljica Gimnazije, razgovarala je s pedagoginjom, koja je bila u jednom  od autobusa, i tvrdi da nesreća nimalo nije oneraspoložila učenike.
 - Stoje na jednom odmaralištu na autocesti i čekaju povratak 13 natučenih učenika, kao i dolazak zamjenskih autobusa. Raspoloženje im se bitno popravilo i nestrpljivo čekaju nastavak putovanja. Prema riječima pedagoginje, bilo je veliko nevrijeme i gotovo nikakva vidljivost u trenutku nesreće. Nekoliko vozila hitne pomoći je razvezlo po bolnicama teško ozlijeđene iz osobnih automobila. Za naše učenike nije bila potrebna hitna intervencija.
Ljiljana Siber, majka jednog od učenika, Dine Sibera, kaže da je po primitku prve vijesti o nesreći bila u šoku.
 - Izgleda da je svima nama bilo teže čuti da su se autobusi sudarili nego što su bile posljedice toga sudara. Sin mi je toliko bio priseban i ujutro se javio bratu. Samo je rekao da je dobro! - kaže Ljiljana Siber. No, kad se smirila, sjetila se i da joj je suprug, profesor Drago Siber, u jednom od tih autobusa.
- Onda sam ga nazvala i čula da je on bio u prvom autobusu, koji je prošao bez ogrebotine. Sve me informirao i shvatila sam da nema mjesta panici - kaže Ljiljana Siber. Zbog nesreće na autocesti stvorila se kolona od 8 kilometara, javlja talijanska policija.

MATURANTI OVE GODINE NEMAJU SREĆE S IZLETIMA
Prošli mjesec potvrđena je svinjska gripa kod sedam šibenskih maturanata koji su se vratili iz Španjolske. U bolnici  je završilo i četvero splitskih učenika sa istim simptomima. U Tunis umalo nije otputovalo 160 zagrebačkih učenika  jer je vlasnik agencije potrošio novac.

Idi na 24sata

Komentari 13

  • witch2001 29.08.2009.

    joj i meni je srce stalo, tata mi je danas isto krenuo busom za spanjolsku, al on je u drugoj firmi... hvala Bogu da nije nis strasno.

  • cinderella 29.08.2009.

    Isuse Bože,srce mi je stalo!!!moj razred je također otputovao u Španjolsku Panturistom..Bogu hvala da se ništa strašno nije dogodilo..

  • drug Tito_1 29.08.2009.

    djeco uživajte bitno da ništa nije strašnoo.

Komentiraj...
Vidi sve komentare