To je to što me zanima!

Nestabilni travanj: Od 30°C u petak do tuče i leda za vikend

Dok će u četvrtak u unutrašnjosti Dalmacije i Posavini biti pretežno sunčano, od petka se očekuje sve nestabilnije vrijeme. Na Jadranu bit će uz većinom umjereno i jako jugo, ponegdje i olujno...
Vidi originalni članak

U središnjoj i istočnoj Hrvatskoj krajem tjedna temperatura zraka dosezat će i do 30 stupnjeva što je  blizu rekordnih travanjskih vrijednosti. No, već od subote očekuju nas znatno niže temperautre.

Dok će u četvrtak u unutrašnjosti Dalmacije i Posavini biti pretežno sunčano, od petka se očekuje sve nestabilnije vrijeme. Na Jadranu bit će uz većinom umjereno i jako jugo, ponegdje i olujno, prenosi HRT. 

Povremene kiše, uglavnom u obliku pljuskova s grmljavinom, uz veliku vjerojatnost i za lokalna olujna nevremena i tuču, već poslijepodne će biti na sjevernom Jadranu i u gorju, a navečer i u noći na subotu u istočnijim krajevima. Najkasnije, vjerojatno tek u subotu ujutro, na širem dubrovačkome području i u Podunavlju.

Od subote promjenljivo i svježije, uz sunčana razdoblja, ali i povremenu mjestimičnu kišu, ponegdje i grmljavinu. U višem je gorju moguć i snijeg, osobito potkraj nedjelje i u ponedjeljak.

I u središnjoj Hrvatskoj vrlo toplo, ali ipak malo manje nego na istoku. Puhat će jugozapadnjak, u gorju i jak. Prevladavat će sunčano vrijeme, a ujutro uz rijeke može nakratko biti magle, javlja  dr. sc. Tanja Renko.

Na krajnjem jugu Hrvatske podjednako toplo, uz obilje sunčanog vremena. S umjerenim, na otvorenome moru i jakim jugom more će biti umjereno valovito i valovito."

Idi na 24sata

Komentari 7

  • 25.04.2019.

    danas je stvarno bilo vruće 24 ,,ako je ovako sada u 4 šta ce bit tek u 7

  • 25.04.2019.

    Malo mi cudno toplo za travanj ali nekaaaa bolje da je vruce neg hladno superrr

  • pero83 25.04.2019.

    A ja već pomislio opet Vakula 😂

Komentiraj...
Vidi sve komentare