To je to što me zanima!

Nestaloj u moru nema traga: Traže je brodovi, zrakoplov...

Zrakoplov hrvatske obalne straže, tipa 'Pilatus', tijekom utorka je obavio zračnu potragu za nestalom, nažalost bez rezultata. Riječ je o Brazilki (36), članici posade kruzera 'Musica'
Vidi originalni članak

Koordinirana potraga na širem području ZERP-a za nestalom ženom (36), članicom posade putničkog broda 'Musica', još nije dala rezultata.

Kako je priopćilo Ministarstvo mora, prometa u infrastrukture, službenici Nacionalne središnjice za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka) zaprimila je u ponedjeljak, 19. lipnja u 03.45 sati dojavu talijanskih kolega o nestanku žene koja je, najvjerojatnije, pala u more sa palube putničkog broda 'Musica', talijanske zastave.

Obzirom da je nestanak prijavljen dok je brod plovio hrvatskim morem u području ZERP-a, pokrenula se koordinirana potraga u suradnji sa hrvatskom obalnom stražom, čija flota nadzire područje nestanka.

- Nestala žena je brazilska državljanka i članica posade putničkog broda. Posljednji put je viđena 18. lipnja oko 17 sati, nedugo nakon isplovljavanja broda iz venecijanske luke, dok je njezin nestanak primijećen oko 23.40 sati, nakon čega je uslijedila pretraga broda. Kako pretragom nestala nije pronađena, zapovjednik broda je 19. lipnja u 03.40 sati ujutro uputio dojavu o nestaloj osobi u moru. U potrazi je angažiran patrolni brod Obalne straže koji je pretražio područje plovidbe putničkog broda. U potragu je također angažiran i zrakoplov Obalne straže, tipa 'Pilatus' koji je tijekom jučerašnjeg dana obavio zračnu potragu za nestalom, nažalost bez rezultata - priopćilo je Ministarstvo.

Kako navodi brazilski portal Globo, riječ je o 35-godišnjoj Simone Scheuer Sousi koja je na kruzeru, koji inače plovi uz obale Grčke, Italije i Crne Gore, radila kao čistačica.

O nestanku članice posade putničkog broda obaviještene su i sve lučke kapetanije i postaje Pomorske policije, a kako do danas potraga nije rezultirala pronalaskom, tijekom dana će odlučiti o nastavku potrage.

Idi na 24sata

Komentari 39

  • ujo66 23.06.2017.

    Ubijena i bačena u more

  • njuska70 21.06.2017.

    Po izgledu vidi se da je sponzorusa zelim joj srecu da spasi zivu glavu i otkrije nasilnika

  • munja zp 21.06.2017.

    U kabini je za 100$ nije odradila još

Komentiraj...
Vidi sve komentare