To je to što me zanima!

Nestanak protuzračne obrane: Imamo muzejske primjerke, u NATO savezu smo najranjiviji...

PZO rakete imaju životni vijek i ako se ne održavaju, nakon 10 ili 20 godina nisu više upotrebljive. Prema direktivi SAD-a, MORH je uništio 2009. godine 1000 lakih prijenosnih raketnih sustava...
Vidi originalni članak

Pad drona "Tu-141 Striž" u Zagrebu pokazao da je Hrvatska vojska (HV) nema integriranu protuzračnu obranu (PZO) te su joj sposobnosti PZO ograničene. Također se vidjelo da je NATO PZO kišobran propustan jer je dron preletio još dvije NATO zemlje (Rumunjsku i Mađarsku) da bi pao u glavnom gradu treće NATO zemlje. Većih posljedica, osim materijalne štete, nije bilo, a prema navodima ministra obrane Banožića i premijera Plenkovića bio je naoružan bombom mase 120 kg, a od toga 40 kg eksploziva. Priča u koju nitko nije povjerovao, ali je natjerao državni i vojni vrh uvidjeti da je nabava PZO kratkog i srednjeg dometa od izrazite važnosti i žurnosti.

Ovaj sadržaj dostupan je samo 24sata PLUS+ korisnicima na portalu

Neometano uživanje u 24sata sadržaju i brojne pogodnosti dostupne su na originalnom članku.
Idi na 24sata

Komentari 3

  • amyntas 20.06.2022.

    Bane mora odraditi bar još dva mandata da mu dođe iz g u glavu

  • starakajla 20.06.2022.

    Dobro i imamo s obzirom da nam državu vodi osuđena kriminalna organizacija HDZ.

  • melin51 20.06.2022.

    Članak je napisan vrlo stručno o kompleksnoj obrani od zračnog napada. Dajmo našem ministru bar još tri mandata kako bi našao naj bolje rješenje za sigurno Hrvatsko nebo.

Komentiraj...
Vidi sve komentare