To je to što me zanima!

Nestao sa slomljenom vilicom: Pronašli su malenog dječaka

Petogodišnji Sirijac je posljednji put viđen krajem rujna u Beogradu s polomljenom vilicom. Nagađalo se da je otet i da putuje s izbjeglicama. BBC ga je uspio pronaći
Vidi originalni članak

Azam Aldaham (5), maleni nesretni Sirijac koji je posljednji put viđen krajem rujna u Beogradu s polomljenom vilicom, napokon je pronađen, javlja BBC. 

BBC je početkom listopada objavio priču o dječaku kojeg su pregledavali liječnici u Beogradu na klupici na kiši. On je tada samo u suzama vikao: 'Hoću svoju mamu, hoću svoju mamu!'

Nakon inzistiranja mališan je ipak odveden u bolnicu, ali poslije mu se gubi svaki trag. Iako su liječnici rekli da će trebati ostati nekoliko dana u bolnici već sljedeći dan njega nije bilo.

Druge izbjeglice su ispričale kako je Azama udario automobil u Makedoniji dok su spavali i da mu od tada nitko nije pružio prvu pomoć dok nisu došli u Beograd.

Dječak je bio u pratnji muškarca koji se prvo predstavljao kao njegov otac, a kasnije i kao ujak. Na društvenim mrežama se spekulira da čovjek koji je s njim da ga samo koristi kako bi lakše prešao granicu. 

U potragu za njim krenuo je novinar BBC-a John Sweeney, a uključila se i organizacija Save the Children, te je o njegovom nestanku obaviješten i UNHCR. Ubrzo se potrazi pridružilo na tisuće građana preko društvenih mreža. Na Twitteru je pokrenuta kampanja s hashtagom #FindAzam, a potraga se proširila i na Facebook i Instagram.

Mađarske vlasti su za BBC rekle da nisu registrirale dječaka po imenu Azam Aldaham, a srpska policija je imala dojavu da je dječak sredinom rujna stigao u München.

screenshots BBC

Kampanja na društvenim mrežama je urodila plodom, a reporteri BBC-a su objavili kratki video pod naslovom 'Pronašli smo Azama' u kojem je dječak u društvu novinara Sweeneyja. Nije poznato gdje su ga pronašli, ali cijelu priču o malenom Azamu BBC će objaviti u četvrtak navečer.

Idi na 24sata

Komentari 50

  • hogar gadni 28.10.2015.

    dobio sam opomenu zbog "sta sve nama ulazi u europu"...misleci naravno na sljam sto je oteo malca???? tko j tu lud?

  • Salomonovich 28.10.2015.

    Sta je to ljudi, ha?? Cini mi se da ova propaganda djeluje na vas! Kako vas je lako i jeftino dobiti, odmah vam je se srce smeksalo i pisete mahom pozitivne komentare.........znaci vama samo oni ilegalci 18+ nisu dobri, a djeca su ok?! Stanite sada malo! ili su muslimani dobri ili su losi? sta je sad? Dobri ili losi?!

  • conte 28.10.2015.

    muškarac se predstavio kao otac a potom kao ujak? ma tko bi to rekao..???

Komentiraj...
Vidi sve komentare