To je to što me zanima!

'Netko mora biti prvi': Kosor si smanjuje plaću, i to za 1700 kn

Darinko Kosor će od 1. siječnja 2014. primati deset posto manju plaću. Pozvao je Linića da isto napravi na državnoj razini, a očekuje isto i na razini Grada i Holdinga
Vidi originalni članak

Od 1. siječnja 2014. smanjujem svoju plaću za 10 posto, najavio je u srijedu predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba, Darinko Kosor.

Pozvao je gradonačelnika Milana Bandića da slijedi njegovu inicijativu i smanji plaću ostalim zaposlenicima Gradske uprave i Holdinga.

- Očekujem 10 posto smanjenje plaća i 10 posto racionalizaciju službenika - poručio je Kosor.

Smatra da se  u protekle dvije godine puno pričalo o rezanju plaća u državnim i gradskim službama, ali da konkretnih odluka i dalje nema pa je odlučio pokazati primjerom. Nada se da će ovo ubrzati procese koji su nužni ako se želi smanjiti ukupna državna potrošnja.

- Moja sadašnja plaća iznosi 17.000 kuna, a sa smanjenjem od 10 posto iznosit će otprilike 15.300 kuna. Na osnovu tog smanjenja, do kraja mandata, za 3.5 godine ušteda za Grad Zagreb će biti otprilike 145.000 kuna bruto - objasnio je Kosor i dodao da ne koristi ni službenu kreditnu karticu.

Pozvao je ministra financija Slavka Linića da isto učini i na državnoj razini, počevši od sebe.

Pozdravljam njegovu namjeru za usklađivanjem plaća u državnim agencijama i zavodima. Vjerujem i očekujem da će se isto vrlo brzo pokrenuti i na razini Gradske uprave i Zagrebačkog holdinga - kazao je.

No, ne očekuje da se plaće smanjuju tetama u vrtićima, učiteljima, profesorima, liječnicima i medicinskim sestrama, te svima koji imaju prihode niže od prosječne plaće u Hrvatskoj  i Zagrebu.

Kosor je donio obračun plaće kao dokaz da mu je plaća 17, a ne 19 tisuća kao što pišu neki mediji.

Idi na 24sata

Komentari 54

  • 07.11.2013.

    E jesi si jako zagrabio! I ovako smanjenu imaš plaću veću od ministra! Što je nisi smanjio za 10.000 kuna? 7.000 ti je sasvim dosta!

  • komentatorica 07.11.2013.

    Ok! Dlanovi mi se oznojiše kada vidjeh njegovu platnu listu! Mojih 5 plaća kao jedna njegova! I sada kada pomislim koliko dođe hrana u saborskoj menzu, pa onda imaju i službene autiće, pa ovo pa ono... Oprosti mi Bože, ali... Ne mogu oni realno razmišljati sa takvim plaćama! treba im dati plaće kakve mi imamo, ali doslovno sve kao i mi! Znači, sami si platite kuću/stan, režije, auto, gorivo, ručak po cijenama po kojim mi imamo i sl. Sramota! Sit gladnom ne vjeruje, a sada kada sam vidjela njegovu platnu listu shvaćam da smo mi jako gladni!!!

  • zng108 07.11.2013.

    vama netreba placa koliko radite niste je zasluzili,,,,,,,,bolje je da prestanete krasti,,,,,,,,,,

Komentiraj...
Vidi sve komentare