To je to što me zanima!

Neuništivi Toma ima 93 godine i vozi quad: To su moje noge

Najstariji stanovnik Starih Perkovaca, Toma Zmaić, uzgaja životinje, obrađuje vrt i vozi pravu “zvijer”. Kad su mu unuci kupili quad ljutio se jer su ga puno platili
Vidi originalni članak

To su moje noge, odveze me kamo god poželim. Ako i padne kiša, lako prolazim kroz blato i lokve. Ne bih ga dao ni za što, kaže Toma Zmaić (93).

Kad snijeg okopni i kad se vrijeme malo popravi, najstariji stanovnik sela kraj Slavonskog Broda pozdravi se sa suprugom Ivkom (88) i odlazi na stan, gdje boravi sve do kasne jeseni.

Unatoč godinama još se dobro osjeća, kaže da ga zdravlje dobro služi. Uzgaja domaće životinje i obrađuje vrt, a malo se i modernizirao jer ima na krovu solarni panel za struju.

- Kad su stigli prvi quadovi, odmah smo ga kupili djedu. Prvo se ljutio što smo ga puno platili, no ubrzo ga je zavolio - rekao je Tomin unuk Josip.

Toma svaki dan na quadu odlazi svojoj Ivki u Stare Perkovce da s njom malo prodivani i ispriča joj što je novo na stanu.

Idi na 24sata

Komentari 59

  • danijel1bedic 11.06.2012.

    A gdje je kaciga? lijepo al mislim da u tim godinama nebi trebalo izazivati nesreću, lijepe su to godine,a samo mala neopreznost je dovoljna da se izazove nesreća.u tim godinama ćovjeku može pozlit u svakom trenutku, nedaj bože da se mu to dogodi kad se vozi na quadu, ali svaka čast dedi od 93.

  • danijel1bedic 11.06.2012.

    A gdje je kaciga? Samo da nebi pisalo za par dana deda od 93 godine doživio nesreću na quadu, doživiš toliko godina i mala neopreznost i nema te.Lijepo ali mislim da se nebi trebao voziti,u tim godinama.

  • TetaLili 08.06.2012.

    Obožavam ovakve likove !!! Živio! :-)

Komentiraj...
Vidi sve komentare