To je to što me zanima!

Neuspjela test vožnja: Posada u bolnici, katamaran oštećen

Novi futuristički katamaran nije ispunio očekivanja na testnoj vožnji. Jak vjetar ga je prevrnuo, posada je završila u vodi, a katamaran je pretrpio znatna oštećenja
Vidi originalni članak

Testna vožnja novog, futurističkog katamarana Oracle Racing AC45 nije prošla onako kako se očekivalo. Jak vjetar podigao je 13.5 metara dugačak katamaran i prevrnuo ga. Posada je popadala u more, a jedan član je čak i ozlijeđen te su ga prevezli u bolnicu. Katamaran je već na svojoj prvoj vožnji pretrpio veća oštećenja.

Oracle Racing, kojeg financira milijarder Larry Ellison, prvi je katamaran sagrađen od karbonskih vlakana. Napravljen je na Novom Zelandu i javnost će ga moći izbliza vidjeti na Prvenstvu Amerike 2013. u Cascaisu.

Prije početka vožnje, Russell Coutts, izvršni direktor Oracle Racinga je izjavio za Spray da je katamaran posve siguran, ali da posada nosi kacige jer uvijek postoji mogućnost ozljeda. 

Idi na 24sata

Komentari 7

  • MrJinks 15.06.2011.

    Ma ovo je neki neuspjeli pokušaj....vidi se da je neka halja od plovila !!!

  • brko1 15.06.2011.

    Već 20 g. grade se od karbona!

  • nk789 14.06.2011.

    Ovo nije prva test vožnja, a druga stvar, proizvedeno je više ovakvih katamarana, opet novinar napiše krive informacije, pogledajte na youtubeu,,, pa se uvjerite

Komentiraj...
Vidi sve komentare