To je to što me zanima!

Nevenka Jurak najviše je novca izvukla iz HEP-a

Ivan Mravak zamjerio se Sanaderovom bliksom suradniku Mladenu Barišiću. Kako bi sačuvao položaj, ispunjavao je svaki Barišićev prohtjev
Vidi originalni članak

Bivši premijer Ivo Sanader na tajnom sastanku sa čelnicima državnih firmi 4. travnja 2007. u Banskim dvorima naredio je suradnju s Fimi Medijom, piše Večernji list. Sanader je govorio kratko nakon čega je riječ prepustio tadašnjem HDZ-ovom rizničaru Mladenu Barišiću.
- Znate Mladena. Mladen će vam se javiti. Odazovite se na sastanak - kazao je navodno Sanader. Barišić je zatim najavio pozive svoje tajnice koja je drugi dan počela zvati direktore tvrtki i predstavljati im Nevenku Jurak. Jedan od direktora u to vrijeme rekao je kako je ona tada bila među najmoćnijim ljudima u državi, a bila je bahata i sa 'šefovskim gardom'. Najviše novca Nevenka Jurak navodno je zaradila na HEP-u i to zato jer se tadašnji šef uprave Ivan Mravak zamjerio Barišiću, bliskom Sanaderovom suradniku. Optužio je njegova zeta, Antu Despota, tada člana uprave HEP-a za malverzacije. Da bi opstao na svojoj poziciji, Mravak je ispunjavao svaki Barišićev prohtjev pa tako i onaj o poslovanju s Fimi medijom. Osim tog sastanka, Sanader je identičan navodno održao sa čelnicima ministarstava i državnih agencija. Večernji piše kako je na poslovanje s Fimi Medijom potrošeno180 milijuna kuna, dok se Jurakovu tereti za 'samo' 16. Ostatak je navodno odmah završio u HDZ-u i, preko Hypo banke, na tajnim računima u Lihtenštajnu.

Idi na 24sata

Komentari 16

  • almaminjo 17.09.2010.

    koliko je ono para uzeo policajac na bajakovu...jel to približno koliko je maznula ova jurak

  • blackwolf 17.09.2010.

    Za samo 16 milijuna?? No pa kaj je to? Niš! Sića!! to je ono kaj se zna! a ono kaj se nezna?

  • manitou 17.09.2010.

    *** Izbrisano zbog nepoštivanja pravila *** Admin

Komentiraj...
Vidi sve komentare