To je to što me zanima!

Nevenka Jurak u pritvor, a Ivo Sanader u Los Angeles

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
U istrazi protiv Nevenke Jurak ispitati će se 16 svjedoka. Među njima navodno ipak nema ljudi koji su povezni s politikom i bivšim premijerom
Vidi originalni članak

Sudac istrage odlučio je zadržati vlasnicu Fimi Medije Nevenku Jurak u jednomjesečnom pritvoru zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i ponavljanja djela, potvrdio je njezin odvjetnik Krešimir Vilajtović. Pritvor je na istoj osnovi produljen i njezinoj vanjskoj suradnici Aniti Lončar Papeš, a za Bojana Dimića, vlasnika tvrtke Onida, nije ni zatražen. Prema USKOK-u, Dimić je Fimi Mediji ispostavljao više desetaka fiktivnih računa između 2005. i 2009. godine za nepostojeće i neizvršene usluge. S računa Onide podizan je novac, a riječ je o 16,5 milijuna kuna. Na fiktivnim iznosima navodno je dobivao i povrat PDV-a. Novac su podijelili, a Dimić je od ukupnog iznosa zadržao oko 10 posto provizije. Jurak i Papeš porekle su djelo, a tereti ih se za udruživanje za počinjenje kaznenog djela te zlouporabu položaja i ovlasti, dok Bojana Dimića terete i za krivotvorenje isprava. U daljnjem tijeku istrage bit će saslušano 16 svjedoka među kojima, kako doznajemo, nema niti jedno “zvučnije” ime. Dan prije nego što je uhićena Nevenka Jurak, bivši premijer Ivo Sanader sa suprugom i kćerima sletio je u Los Angeles. Portal Index piše kako je čekao torbe u redu za putnike koji su stigli iz Washingtona. Sanader često putuje u SAD, gdje već godinu dana na poslijediplomskom studiju boravi njegova kći Petra.


U DRŽAVNIM TVRTKAMA DRŽE SE IZREKE 'ŠUTNJA JE ZLATO'
Tvrtka Fimi Media registrirana je 2001. s kapitalom od 20.000 kuna. Dolaskom HDZ-a na vlast dobit joj je skočila “u nebo”. Većinu poslova odrađivala je s državnim tvrtkama - od HEP-a, Hrvatskih šuma, Ine i ostalih, koji sad o svemu šute. Bivši član uprave Croatia osiguranja Damir Mihanović prvi je u javnosti priznao da je direktorima tvrtki u Banskim dvorima 2007. godine naređeno da surađuju s Fimi Medijom. Na sastanku je bio Mladen Barišić, bivši rizničar HDZ-a i bliski prijatelj Nevenke Jurak, a bivši premijer Ivo Sanader navodno im je tad rekao: “Budite kooperativni”. Prije uhićenja Nevenka Jurak se, navodno, sastajala sa Sanaderom i Barišićem.

SMJESTILI JE NA ODJELA GDJE JE I VLADIMIR ZAGOREC
Nevenka Jurak istražne zatvorske dane provest će na ženskom odjelu zatvora u zagrebačkom Remetincu. Na istom odjelu pravomoćnu kaznu izdržava i Vladimir Zagorec. Njegovo sustanarstvo sa ženama opravdali su sigurnosnim razlozima. No Jurak sa Zagorcem neće moći čavrljati i piti kavu. Dok traje istražni postupak, ne smije razgovarati s osuđenicima. Posjećivat je smije samo odvjetnik.

Idi na 24sata

Komentari 22

  • ribić 11.08.2010.

    @Admin- sram Vas bilo, Vi smatrate demokracijom ono šta Vama paše i šta Vi propišete, očito ste izašli iz partijske škole HDZ-a.

  • user_40008 11.08.2010.

    Koliko je sada sati u LA ?

  • x-files 11.08.2010.

    Tresla se brda - rodio se miš! Otkako su počele sve te silne afere izlaziti van u javnost - kakva je praksa?? Policija uredno strpa u buksu počinitelje tj. lopove - ali kaj to vrijedi kad su nakon mjesec dana opet van zatvora. Jesmo li doživjeli da je netko od njih dobio 20 godina zatvora zbog lopovluka? Milijuni koji su pokradeni a svi nevini??? Plančec, Nevenka Tuđman, Pašalić, Sanader, Afera kamioni, privatizacijski fond.. podravka, ina... propast plive...

Komentiraj...
Vidi sve komentare