To je to što me zanima!

Nevjerojatan podatak: Zagreb je prvi na ljestvici EU zemalja prema konzumaciji marihuane

Osim po travi u samom smo vrhu Europe i po potrošnji amfetamina, odnosno MDMA ili Ekstazija. Potrošnja kokaina u svijetu skočila je za 500 posto, ali tu još nismo najgori...
Vidi originalni članak

Grad Zagreb prema potrošnji marihuane u Europi uvjerljivo drži prvo mjesto. Zanimljiv je to podatak koji je otkrilo istraživanje Europskog centra za monitoring droga piše RTL.

Istraživanje se obavljalo za 82 grada gdje je  otkriveno da Zagrepčani puše najviše trave, čak preko tjedna.

PRIVEDENA DVOJICA Policija u dva stana u Zagrebu pronašla 12,8 kg marihuane

Na dnevnoj bazi čak 257,6 miligrama kanabisa na 1000 stanovnika. Vikendom isto ne zaostajemo, ali tad prvo mjesto zauzima Amsterdam.

Osim po travi u samom smo vrhu Europe i po potrošnji amfetamina, odnosno MDMA ili Ekstazija. Potrošnja kokaina u svijetu skočila je za 500 posto, ali tu još nismo najgori.

Više šmrču u Nizozemskoj, Švicarskoj i Belgiji, ali onda slijedi Hrvatska. Komentar na iznenađujuće rezultate dao je najpoznatiji hrvatski doktor za droge, doktor Slavka Sakomana. 

- Ja se tim problemom bavim godinama, taj skok je jedino moguć kada dođe do rasta ponude i dostupnosti droga. Kod mladih uvijek postoji potražnja, a prevencija je oslabila - objasnio je Sakoman.

PODRŽALI ZAKON Država New York donijela je zakon o legalizaciji marihuane

ističe da je društveni mehanizam zaštite mladeži potpuno marginaliziran te da je droga skinuta sa društvenih prioriteta.

-Nažalost, skinuta je s liste prioriteta rada represivnog aparata kad je riječ o policiji - kaže Sakomana. 

Idi na 24sata

Komentari 44

  • MarioBon 24.05.2021.

    Zagreb u kojem je marihuana ilegalna ispred Amsterdama u kojem je marihuana legalna!? Zagreb sa nepunih milijun stanovnika ispred gradova sa više milijuna stanovnika!? Institucije definitivno odlično rade svoj posao!!!!!

  • ivanunited 19.05.2021.

    Da je pameti bilo bi legalno,ko voli nek izvoli. To bi rezultiralo s više novca ,rast turizma , radna mjesta ,dileri ispadaju iz igre ali očito vladajućima više odgovara ovaj kaos.

  • cudak 1 19.05.2021.

    istina, takva nam je i država

Komentiraj...
Vidi sve komentare