To je to što me zanima!

Nevjerojatno slijetanje: Avion kotačima 'pokupio' automobil

SAD: Vozač auta nije ni stao ni pogledao dolazi li mu avion s lijeve strane. Srećom svi su prošli s lakšim ozljedama, a pilotu je ovo bio prvi i, kako kaže, posljednji let
Vidi originalni članak

Pilot William Davis je na malom aerodromu u teksaškom gradu Roanokeu malim sportskim zrakoplovom prilikom slijetanja udario u automobil koji je prolazio cestom. Za sudar je kriv vozač automobila jer se nije zaustavio kod iscrtanog znaka stop na cestu. Nastavio je voziti i nije uopće pogledao dolazi mu s lijeve strane u susret kakav avion. Avion nije stigao reagirati i kotačima je, pri brzini od oko 100 km/h, zakačio krov automobila.  

Aerodrom je inače poznat po tome da cesta gotovo da dodiruje sam početak piste. Srećom, svi putnici u automobilu, kao i pilot, tek su lakše ozlijeđeni, javlja WFAA.  Obitelj Laudo, koja je bila u autu nije bila ni svjesna da su se sudarili s avionom. Samo su znali da ih je nešto udarilo.

Inače, bio je Williamov  prvi samostalni let kojeg je snimala kamerom  njegova supruga, a sada kaže da je i posljednji, iako mu je do pilotske dozvole ostalo svega nekoliko tjedana.

-  Odustajem od letenja, ovo je bilo previše stresno. Zahvalan sam Bogu što su svi živi, ali ovakve stvari vam doista otvore oči za ono što vam je bitno u životu i što se sve moglo dogoditi. Imam mladu kćer i ženu, i one me trebaju da se brinem za njih - rekao je William.  

Idi na 24sata

Komentari 19

  • num_1 11.11.2012.

    hahaha.. ugraditi zvučni i svjetlosnu signalizaciju, polubranike ili branike "pazi ide avion" ;)

  • ćelavo 08.11.2012.

    a zar ne vrijedi više PRAVILO DESNE STRANE, HA HAHA ? po tome je pilot trebao pristati da majstor svojega novoga SUV-a proveze, podrška pilotu- uzeti veći avion- obavezno

  • pustertal 06.11.2012.

    koja glupost još bi trebali gledati ide li avion.

Komentiraj...
Vidi sve komentare