To je to što me zanima!

Nevrijeme je iščupalo krov osnovne škole u Varaždinu

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Iz tvrtke Hidroing, koja je prije godinu i pol dana dograđivala školu, tvrde da im nije jasno kako je vjetar isčupao krov koji je bio pričvršćen vijcima
Vidi originalni članak

Olujno nevrijeme, koje je oko 17.30 sati zahvatilo Varaždin, otrgnnulo je limeni krov novosagrađenog dijela 4. osnovne škole u Reljkovićevoj ulici. Srećom, u zgradi nije bilo nikoga jer je škola završila dan ranije. Gotovo 600 četvornih metara lima u komadu visjelo je s drugoga kata, držeći se tek jednim uglom za krov.
- Prolazio sam pored škole i u tome je trenutku vjetar digao u zrak čitav limeni krov. Od straha nisam znao kud bih pobjegao - ispričao je za Večernji list svjedok Dragutin Kozulić. Vatrogasci su morali rezati krov koji se lomio u komade i tako im otežavao posao. U učionice je već ušla voda, a vatrogasci će morati prekriti krov golemim najlonom kako bi spriječili daljnje prokišnjavanje. Iz tvrtke Hidroing, koja je prije godinu i pol dana dograđivala školu, ne mogu vjerovati što se dogodilo. Tvrde da im nije jasno kako je vjetar isčupao krov koji je bio vijcima pričvršćen za OSB ploče te da su sve radili prema projektu. Od meteorologa će zatražiti informaciju kolika je bila jačina vjetra.

VIROVITICA: OLUJA ČUPALA STABLA I RUŠILA KROVOVE
U nepunih sat vremena olujno nevrijeme nanijelo veće štete na gospodarskim objektima, obiteljskim kućama i u voćnjacima i vinogradima. Snažan vjetar kidao je grane, rušio krovove i uništavao plastenike s povrćem, a stradali su i jesenski usjevi, pa su na pojedinim mjestima žitna polja izgledala kao da je preko njih prošao valjak. U selu Gornjem Miholjcu Franji Kordiju oluja je oštetila tri krovišta i mehanizaciju. U selu Grabić drvo jele prelomilo se i srušilo na kuću Marijana Markovića, pa je selo više od dva sata bilo bez struje. U Suhopolju su grane drveta padale na automobile, a promet državnom cestom  D2 je na nekoliko mjesta je bio u prekidu zbog porušenih grana drveća.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • zekica 12.06.2009.

    ako ga uopće i pohađao... zanimljivo kako njima nikada ništa nije jasno. srećom pa nije djece bilo unutra...

  • cigo 12.06.2009.

    ...odgovornog gradjevinskog inzinjera,koji tokom poslova, a i na kraju svega toga obavlja kontrolu, poslat ponovo na fakultet.

Komentiraj...
Vidi sve komentare