To je to što me zanima!

Nevrijeme, kiša, negdje i tuča: Na udaru smo ciklone Gracije

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Vrijeme bi se od četvrtka trebalo stabilizirati, pa se u petak očekuje pretežito sunčano i suho, dok se za vikend se očekuje vrlo toplo, a ponegdje i vruće vrijeme
Vidi originalni članak

U cijeloj zemlji u srijedu će biti umjereno do pretežno oblačno povremeno s kišom, te mjestimičnim pljuskovima i grmljavinom, donosi DHMZ.  U noći s utorka na srijedu jaka tuča spustila se na Slavonski Brod.

U srijedu se najviše kiše, ponegdje i obilnije, očekuje u unutrašnjosti te na sjevernom Jadranu, a najmanje u Dalmaciji. Vjetar većinom slab, na Jadranu umjereno do jako jugo i jugozapadnjak, kasno poslijepodne i navečer na sjevernom dijelu bura. Najviša dnevna temperatura zraka od 18 do 23, na Jadranu 22 do 27 stupnja Celzija. 

Riječ je o cikloni koju je Crometeo tim nazvao Gracija. Estofex je za zemlje Balkana za srijedu izdao najveći, treći stupanj upozorenja na nevrijeme koje se odnosi na veliku mogućnost pojave značajne tuče, obilnih oborina, pa čak i pojavu tornada. No, za područje Hrvatske je izdao nešto niži, drugi stupanj upozorenja koji i dalje znači veliku vjerojatnost nevremena lokalnog karaktera. 

I na Jadranu su kiša, pljuskovi i grmljavina u prvom dijelu dana mogući uglavnom u zaobalju sjevernog Jadrana. U drugom dijelu dana nestabilno vrijeme proširit će se i na južni Jadran gdje će biti povremene kiše, pljuskova i grmljavine. Lokalno se ne isključuje mogućnost tuče i obilnih oborina u kratkom vremenu s kojima može pasti preko 30 litara oborine po kvadratnom metru, a na moru se u drugom dijelu dana ponegdje mogu javiti pijavice. Puhat će umjereno, ponegdje na moru i jako jugo, a od sredine dana u Dalmaciji lokalno može biti lebića.

Od četvrtka stabilnije, za vikend toplo

Vrijeme bi se od četvrtka trebalo stabilizirati pa će u petak biti pretežito sunčano i suho, a za vikend se očekuje vrlo toplo, a ponegdje i vruće vrijeme.   

Idi na 24sata

Komentari 57

  • vlastpri 26.06.2014.

    baš me briga kak se zove, glavno da pada i harači

  • Mustafa Aga 26.06.2014.

    Pocnimo verovati u Uzvisenog Boga i ziveti po Bozijim zapovedima...U protivnom...Cekaju nas ozbiljne elementarne nepogode...Sve vise je harama po zemlju a sve manje halala...

  • Avioooon 69 25.06.2014.

    Znači glavobolja mi je dobila ime- Gracija!

Komentiraj...
Vidi sve komentare