To je to što me zanima!

Nevrijeme potopilo Kumrovec, stradala i Titova rodna kuća

Svi muzejski objekti su poplavljeni, stradalo je puno eksponata. Osim vode, u Titovu je kuću bujica donijela i puno mulja. Trebat će dosta vremena da se sanira šteta
Vidi originalni članak

Jaka kiša u potpunosti je u subotu oko 17 sati poplavila kumrovečki kraj. Najviše je stradao Muzej Staro selo Kumrovec. Sve je pod vodom, a štete su velike. Kiša je padala obilno i dugo, a palo je i dosta tuče. Poplavljene su sve zagorske hižice u Muzeju na otvorenom. Stradala je i Titova rodna kuća. Bujice vode ušle su u drvene kuće.

Svi muzejski objekti su poplavljeni, stradalo je puno eksponata. Osim vode, u Titovu je kuću bujica donijela i puno mulja. Trebat će dosta vremena da se sanira šteta koju tek treba procijeniti.

Prema riječima zapovjednika DVD-a Kumrovec Maria Lončara, kiša koja je silovito padala desetak minuta  poplavila je rodnu Titovu kuću u kojoj je bilo četrdesetak centimetara vode. Kako je rekao, ništa bolje nisu prošli ni ostali objekti u Etno muzeju Staro selo. 

Osim objekata u Etno muzeju Staro selo, Lončar ističe da je poplavljeno i tridesetak objekata u cijelom Kumrovcu kao i trgovački centar u središtu mjesta.

- Silina kojom je kiša padala , uz nešto malo tuče, nezapamćena je na ovim prostorima - rekao je Lončar. Prema njegovoj procjeni štete će se sanirati danas cijeli dan kao i idućih dana.

 Osim poplavljenih objekata prijavljena su i dva manja požara, odnosno zadimljenje instalacija od udara groma u jednom stambenom objektu u Kumrovcu. Prema informacijama iz Centra 112 problema je bilo i u drugim mjestima u Krapinsko-zagorskoj županiji. Voda je ispumpavana i iz obiteljskih kuća u Zagorskim Selima i Desiniću. Problema je bilo i u prometu budući se u mjestu Jertovec drvo srušilo na cestu.

Idi na 24sata

Komentari 323

  • beowulf1 27.06.2016.

    Dočekala kamenjarska bagra pet minuta naslađivanja! Zato i jesu podjele u društvu! Tito je bio najveća povijesna ličnost na ovim prostorima, a to dokazuje koliko mu je svjetskih državnika došlo na sprovod. Tuđmanu je došao samo Turčin! Ne umanjujem Tuđmanovu povijesnu ulogu stvoritelja samostalne Republike Hrvatske, samo poruka pljuvateljima Tita, da im očevi i djedovi nisu bili protivnici režima, ne bi bilo nikakvih problema. Znam za sebe i svoju obitelj, a i mnoge druge da se jako dobro živjelo, da ne pričam u odnosu na danas kad ne ovisimo o nikakvim ideologijama, imamo demokraciju, višestranačje, a životni standard je za k......!

  • jozabroz 27.06.2016.

    ajmo drugovi partizani i udarnici,,u obnovu kuce "dragog vodje"))) trazite iz fondova eu lovu za obnovu kuce velikog komunistickog vodje,,sigurno cete dobit,,)))))) a onda organizirajte radnu akciju,,i uz pjesmu i logorsku vatru se sjecajte starih vremena,,))))))

  • matkonov 26.06.2016.

    možda je stradala neka kuća od poštenog čovjeka pa o tome niste izvještavali bitno je da je od sotone kuća stradala njegova je kuća u paklu a ovu dabogda drugi put voda odnijela i izbrisala joj svaki trag

Komentiraj...
Vidi sve komentare