To je to što me zanima!

Nevrijeme u Karlovcu: Zapalili se dimnjaci, nestalo je i struje

Na terenu su vatrogasci iz javne vatrogasne postrojbe i dobrovoljnih društava. Ekipe Elektre također su na terenu i popravljaju štetu na dalekovodima
Vidi originalni članak

Uslijed nevremena, naleta jakog vjetra koje je oko 18,30 sati zahvatilo karlovačko područje zapalilo se desetak dimnjaka na obiteljskim kućama u Karlovcu, Draganiću, Dugoj Resi i u Zvečaju, a na prometnicu u Kablarima srušilo se jedno stablo.

Na terenu interveniraju vatrogasci JVP Karlovac i lokalni DVD-ovi. U JVP Karlovac doznajemo da je situacija pod kontrolom, a intervencije na gašenju dimnjaka traju još na šest lokacija. Kako su nam objasnili, uslijed jakog vjetra je došlo je do zapaljenja slabije čišćenih dimnjaka, odnosno čađi u njima. Vatrogasci gase požare a prema informacijama s terena nigdje nigdje nije došlo do širenja vatre i situacija je pod kontrolom. 

Uz vjetar na karlovačkom području je padala u kiša, a snažni naleti vjetra na dugoreškom području su prouzročili i prekid u opskrbi električnom energijom. U tijeku je otklanjanje kvarova na dalekovodima u Generalskom Stolu i u Dugoj Resi. 

Foto: Ilustracija 

Idi na 24sata

Komentari 8

  • EmilCandor 26.03.2019.

    Mihic82 - čađ i smola u dimnjaku su zapaljivi. Stoga se dimnjaci, pored redovitog čišćenje, povremeno trebaju kontrolirano paliti. To rade dimnjačari profesionalci. Do samozapaljenja dimnjaka može doći usljed previsoke temperature, odnosno prejake vatre i plamena koji ulazi u cijev štednjaka, a ako je cijev prekratka plamen ulazi i u dimnjak. Drugi je razlog da se prvotno samozapali smola u cijevi štednjaka, a plamen se prenese u dimnjak. Plamen zapali smolu u dimnjaku, koji ako nije dobro očišćen može u tom slučaju i eksplodirati! U ovom slučaju, vjetar je blokirao izlazak dima, dim je zatim na mahove pod pritiskom ispuhavao i povikao plamen u dimnjak. Dimnjak je opasan kućni uređaj!

  • nijetebriga 26.03.2019.

    Zapalili se dimnjaci.. Ok u stvari nije ok, da su cistili ne bi se zapalili, ali iphone 7-8 je preci i od zivotne vaznosti a za dimnajk kad bude, ako bude.. Nek samo nije vlada premijera i za nevrijeme odgovorna, zapaljeni dimnjaci se daju sanirati..

  • rijetko kulturan 25.03.2019.

    Nadam se da nije još jedna djevica rodila...

Komentiraj...
Vidi sve komentare