To je to što me zanima!

Nevrijeme zahvatilo veći dio Hrvatske: Kiša, tuča i snijeg

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Tuča u Rijeci izazvala je probleme u prometu i poplave poslovnih i stambenih prostora, zbog čega su pripadnici JVP Grada Rijeke intervenirali desetak puta
Vidi originalni članak

Najavljeno pogoršanje vremena zahvatilo je u srijedu veći dio Hrvatske.

Jako grmljavinsko nevrijeme praćeno tučom pogodilo je sinoć oko 19 sati šire riječko područje, izazvavši probleme u prometu i poplave poslovnih i stambenih prostora, zbog čega su pripadnici Javne vatrogasne postrojbe Grada Rijeke intervenirali desetak puta.

POGLEDAJTE VIDEO: Rijeka je bila pod centimetrima kiše

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Kako javlja Novi list , nevrijeme je počelo oko 19 sati i trajalo do 21.30, nakon čega je u Rijeci ipak došlo do smirivanja, dok je u okolici okrenulo na buru, zbog čega je na pojedinim cestama stupila na snagu zabrana prometa za određene kategorije vozila.

Kiša je u Rijeci dizala šahtove,  nekoliko vozila zapelo je u vodi zbog čega su stvoreni  prometni čepovi u nekim dijelovima grada.

POGLEDAJTE VIDEO: Kiša i vjetar zatekli su i Zagrepčane

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Na rubnim dijelovima Rijeke: Zametu, Srdočima i Rešetarima čak je i zasnježilo. Snijeg je sinoć padao i u Gorskom kotaru, sjeverozapadnoj Hrvatskoj i u višim predjelima središnje Hrvatske. Na cestama u tim područjima uvedeni su zimski uvjeti.

Slijedi djelomično razvedravanje

U zapadnim predjelima ujutro se očekuje postupni prestanak oborina i djelomično razvedravanje, prognoza je vremena za četvrtak Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ).

Na istoku zemlje i u Dalmaciji bit će oblačno uz mjestimičnu kišu, u Lici i snijeg, uglavnom do sredine dana, a potom smirivanje.

Na kopnu će puhati slab i umjeren, u gorju do jak sjeverni i sjeveroistočni, u Slavoniji sjeverozapadni vjetar. Na Jadranu će puhati jaka bura i tramontana, mjestimice s olujnim i orkanskim udarima, a poslijepodne slabjeti.

Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti će se kretati od 3 do 8, na Jadranu između 8 i 13 stupnjeva Celzijusa.

Olujna bura zatvorila A1 kod Svetog Roka

Zbog olujne bure za sav je promet zatvorena dionica autoceste A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje, a obilazak za sva vozila je državnim cestama preko Gračaca i Obrovca (DC50 i DC27), izvijestio je HAK. Prije polaska na put provjerite stanje na cestama na stranicama Hrvatskog autokluba.

Idi na 24sata

Komentari 26

  • napoleonov sin 04.02.2016.

    zima je

  • Galeb i ja 04.02.2016.

    Zima jos nije prosla.

  • póg mo thóin 04.02.2016.

    Bio sam u Libiji dok je Gadafi bio živ. Nafte visoke kvalitete ko u priči, prirodnog plina na bacanje, besplatno školstvo, zdravstvo, visoko školovanje, poštuješ njihove regule i nitko te ne dira. A vidi sad.

Komentiraj...
Vidi sve komentare