To je to što me zanima!

Nezavisni Ante Pranić i HDZ-ova Nada Jelavić idu u 2. krug

Ante Pranić kandidat za gradonačelnika grada Vrgorca ispred Nezavisne liste mladih i Neda Jelavić kandidatkinja HDZ  za petnaest dana ponovno će odmjeriti svoje snage
Vidi originalni članak

Ante Pranić kandidat za gradonačelnika grada Vrgorca ispred Nezavisne liste mladih i Neda Jelavić kandidatkinja HDZ  za petnaest dana ponovno će odmjeriti svoje snage u drugom krugu glasovanja na prijevremenim lokalnim izborima u gradu Vrgorcu.  S obzirom da nitko od trojice kandidata za gradonačelnika nije dobio dovoljan broj glasova birači grada Vrgorca ponovno će na izbore. 

Najveći poraz doživio je kandidat SDP Rade Bobanac koji je osvojio tek 560 glasova(15,15%). Ante Pranić i Nede Jelavić u svega nekoliko "listića" su brojili svoje glasove. Naime Pranić je dobio 1508 (40,79%), a Jelavić jedanaest glasova više 1519 (41, 09%). Pobjednik prvog kruga je ipak Nezavisna lista mladih koja je na ovim izborima dobila dvjesto glasova više nego na prošlim izborima i jednog vijećnika više u Gradskom vijeću.  Uz poraz za gradonačelnika HDZ nema većinu niti u Gradskom vijeću. 

Budući sastav Gradskog vijeća je šest vijećnika Nezavisne liste, šest vijećnika Domoljubne koalicije te tri vijećnika koalicije stranaka SDP i HNS.  Na izbore u Vrgorcu od ukupnog broja biraća 5 755 na birališta je izišlo 3 570 birača. Dok su se brojali rezultati najveselije je bilo u stožeru Nezavisne liste. 

- Zadovoljni smo Vrgorćani su izabrali promjene i Nezavisna lista mladih u drugi krug ide po pobjedu. Hvala svim onim Vrgorčanima koji su nam dali svoj glas te pozivam sve one još uvijek neodlučne da iziđu na birališta za petnaest dana i daju glas za bolje sutra našem gradu" rekao nam je u izbornoj noći kandidat za gradonačelnika Ante Pranić.

U godinu dana ovo je treći put da Vrgorćani izlaze na lokalne prijevremene izbore, a HDZ koji je vladao u ovom gradu više od dvadeset godina zahvaljujući upravo Nezavisnoj listi izgubio je vlast. Prijevremene lokalne izbore raspisala je Vlada RH u travnju nakon što HDZ-ov gradonačelnik Rudolf Grljušić nije u Gradskom vijeću uspio skupiti dovoljno vijećnika za izglasavanje proračuna. 

Vrgorčane je, inače, pred biralištima rano ujutro dočekao natpis "di su pare".

Idi na 24sata

Komentari 73

  • POTPEC 06.06.2016.

    I opet kradeze sa svojim statelitima osvajaju. Do kada? I pravi Vrgorčani se več bune zbog satelita koji imaju prebivalište u Vrgorcu, a žive, rade i plačaju porez u drugoj državi.

  • ljubica ljubičica_1 06.06.2016.

    Dali je ova doktorica Hrcegovka?

  • santol1 06.06.2016.

    Iako je kandidatkinja HDZ-a žena i iako je dobila malo više glasova, ovaj navijački "novinar" prvo spominje protukandidata.

Komentiraj...
Vidi sve komentare