To je to što me zanima!

"Ni jedna naša primjedba o Zakonu nije uzeta u obzir"

Zdravstveni odgoj, iako se u njemu više ne spominje sporna literatura, i dalje je prožet rodnom ideologijom, istaknuli su iz Hrvatske biskupske konferencije
Vidi originalni članak

Biskupi su na plenarnom zasjedanju Hrvatske biskupske konferencije od 16. do 18. listopada u Zagrebu između ostalog raspravljali i o pravnim propisima vezanim uz obiteljsku problematiku.

- Nakon donošenja Zakona o medicinski pomognutoj oplodnji u srpnju 2012, nastavlja se s donošenjem pravnih propisa poput Obiteljskoga zakona, Zakona o socijalnoj skrbi i nekih drugih zakona koji se izravno tiču braka i obitelji te općenito moralno-etičkih pitanja. Tome treba pridodati poveznice s uvođenjem obvezatnih školskih sadržaja poput Kurikuluma zdravstvenoga odgoja i građanskoga odgoja - istaknuli su. Dodaju kako ni jedna primjedba Hrvatske biskupske konferencije na Nacrt prijedloga zakona nije uzeta u obzir. 

- Zdravstveni odgoj, iako se u njemu više ne spominje sporna literatura, i dalje je prožet rodnom ideologijom. Očigledna je namjera da se u ovoj fazi težište stavi na (pre)odgoj odgojitelja - naglasili su biskupi. Dodali su kako se želi kroz modul "rodne ravnopravnosti" nadomjestiti izmjene koje je imao izvorni Kurikulum zdravstvenog odgoja.

Idi na 24sata

Komentari 211

  • zahira45 22.10.2013.

    E samo fali da nam biskupi odgajaju djecu! Neka prave svoju i odgajaju ih. Muka mi više od tih licemjera!

  • user_140683 22.10.2013.

    Nek biskupi brinu svoju brigu i nek čiste pred svojim vratima.

  • fijuman 22.10.2013.

    Crkveni veledostojnici Papa Franjo vam je rekao da slijedite Isusov put, budite skrušeni i na korist hrvatskome narodu, a 450000000,00 kuna koje dobivate iz proračuna dajte najsiromašnijima u našoj napaćenoj državi.

Komentiraj...
Vidi sve komentare