To je to što me zanima!

Ni Slovenci neće na mimohod za 'Oluju': 'To je osjetljivo!'

U odluci o odustajanju od dolaska Sloveniji je pomogla i informacija da većina saveznika iz NATO-a neće poslati svoje vojnike u Zagreb na mimohod 4. kolovoza
Vidi originalni članak

Slovenska vojska neće sudjelovati na mimohodu u Zagrebu organiziranom 4. kolovoza u povodu 20. obljetnice akcije "Oluja". Tu je odluku u četvrtak donijela slovenska vlada, javlja Televizija Slovenije.

- To je osjetljivo vanjskopolitičko pitanje za odnose u jugoistočnoj Europi. Za Sloveniju je to pitanje od strateškog značaja - priopćila je vlada.

U odluci o odustajanju Sloveniji je pomogla i informacija da većina saveznika iz NATO-a neće poslati svoje vojnike u Zagreb na mimohod. 

Poziv za mimohod slovenskom premijeru Ceraru poslali su hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović i premijer Zoran Milanović. 

Iako je slovensko ministarstvo obrane u srijedu bilo potvrdilo da će sudjelovati s tri zrakoplova Pilatus i 10 vojnika, vlada je samo dan nakon toga donijela drukčiju odluku. 

Idi na 24sata

Komentari 341

  • istri 20.07.2015.

    **** Admin**** : Poštovani, molimo vas da isključite CAPS LOCK kao i svi drugi korisnici portala. Lp

  • jozabroz 19.07.2015.

    u red za vanjske poslove "hrvatske" vlade je napravio sta je zelio..))))) no opet,ima vas premalo da bi ponistili uspjehe hrvata i hrvatske vojske,,)))))))

  • StevensBikes 19.07.2015.

    A Slovence ko Slovence, Povuce rep ko u pocetku rata. Smrad obican itako se jos uvijek ponasaju kad dode kod nas na More. MRS u PM

Komentiraj...
Vidi sve komentare