To je to što me zanima!

Ni trunke milosti: Kim Jong-un dao je smaknuti vlastitog tetka

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Državna novinska agencija KCNA objavila je kako je Jong Song Thaek bio optužen za pokušaj državnog udara s grupom sebi odanih ljudi. Pogubljen je nakon suđenja
Vidi originalni članak

Iako se prvo sumnjalo da je samo maknut iz javnosti, Jong Song Thaek, tetak Kim Jong-una, ipak je smaknut.

Pogubljen je nakon kratkog suđenja za veleizdaju. Državna novinska agencija KCNA objavila je kako je bio optužen za pokušaj državnog udara s grupom sebi odanih ljudi. 

 - Sud je razmotrio Changove zločine. Sve je dokazano tijekom saslušanja, a on je sve priznao - objavila je agencija. Proziva ga se zbog 'izigravanja povjerenja' koje su u njega imali Kim Jong-un i njegov pokojni otac, 'dragi vođa' Kim Jong-il. 

Državna agencija: On je odvratno ljudsko smeće

- To odvratno ljudsko smeće Chang, koje je odvratnije od pseta, izdalo je i iznevjerilo najtopliju očinsku ljubav koju je prema njemu pokazala partija i njezin vođa - objavila je KCNA. 

Inače, Jong Song Thaek je bio drugi najutjecajni čovjek u Sjevernoj Koreji i jedan od najbližih savjetnika Kim Jong-una. Bio je na poziciji potpredsjednika moćne Nacionalne komisije za obranu te  opće prihvaćen kao jedna od najutjecajnijih osoba u Sjevernoj Koreji nakon Kim Jong-una. Štoviše, upravo je on zaslužan za njegov uspon na mjesto sjevernokorejskog vođe.

Idi na 24sata

Komentari 76

  • KimYongSung 16.12.2013.

    ja kao predstavnik dinastije Kim Yong odlučno odbacujem ove napade zapadnjačkih medija na svoju zemlju. Odgovorno tvrdim da je tetak živ i zdrav, i nalazi se u Kini na godišnjem odmoru! Živio Dragi vođa!

  • The_Man 13.12.2013.

    long live kim jong un!!!

  • kreskor 13.12.2013.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 2 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je teža opomena. Trenutno imate 0 lakih opomena i 1 težu opomenu u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

Komentiraj...
Vidi sve komentare