To je to što me zanima!

Nigerija: Nakon mjesec dana oslobođen Ruić

Hrvatskog radnika oteli su separatisti u Nigeriji 1. svibnja, a napokon je pušten u subotu, objavilo je talijansko ministarstvo vanjskih poslova
Vidi originalni članak

Hrvatski radnik Jurica Ruić, koji je sa četvoricom talijanskih i jednim američkim kolegom bio otet 1. svibnja na jugu Nigerije, oslobođen je u subotu, objavilo je talijansko ministarstvo vanjskih poslova.
Ruića su s petoricom kolega, zaposlenika američke kompanije Chevron, oteli pripadnici Pokreta za oslobođenje delte Nigera (MEND), glavnog separatističkog pokreta u regiji.
U slučaju Ruića i njegovih kolega glasnogovornik MEND-a Jomo Gbomo stranim je agencijama poslao popis otetih te najavio njihovo bezuvjetno oslobađanje 30. svibnja samo ako strane tvrtke ne pokušaju osigurati njihovo oslobađanje nudeći otkupninu, što je novost u taktici nigerijskih otmičara koji uobičajeno traže otkupninu.
Gbomo je pojasnio da su otmicom šestorice željeli upozoriti anglo-nizozemski naftni gigant Shell neka ne pomišlja na povratak u naftna polja u nigerijskim saveznim državama Bayelsi i Delti.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare