To je to što me zanima!

Nigerija: Islamisti napali tri crkve, najmanje 28 poginulih

Odgovornost za prvi napad odmah je preuzela nigerijska islamistička skupina Boko Haram. Vatikan je nasilje u Nigeriji osudio kao "slijepi i apsurdni terorizam"...
Vidi originalni članak

Najmanje 28 ljudi poginulo je na Božić u tri eksplozije u katoličkim crkvama u Nigeriji, prenosi britanski BBC

Samo u eksploziji crkve svete Terezije u mjestu Madalli, 40 km od Abuje, poginulo je 27 ljudi, a broj ranjenih nije poznat. Odgovornost za taj napad odmah je preuzela nigerijska islamistička skupina Boko Haram, koja je u kolovozu napala stožer UN-a u Abuji i ubila 20 ljudi. 

Nedugo nakon prve eksplozije, napadnuta je i katolička crkva u gradu Jos. U toj eksploziji poginula je najmanje jedna osoba. Treća eksplozija podmetnuta je ispred crkve u mjestu Gadaka, na sjeveroistoku zemlje, a broj žrtava zasad se ne zna.

Vatikan je nasilje u Nigeriji osudio kao "slijepi i apsurdni terorizam koji zapaljuje mržnju".

Idi na 24sata

Komentari 28

  • bole29 26.12.2011.

    Europa je davno ukinula svoje templare pa stoga i nije cudo da ovi rade kaj ih volja....

  • doom 26.12.2011.

    ajmo svi ,EU!EU!EU!

  • BlackRaven 26.12.2011.

    Koji konji na ovom forumu, pa kako to drugačije nazvati. samo gledam broj minusa - što znači broj idiota koji se slažu sa bezrazložnim pokoljem u ime nekakve "vjere". Treba vas poslati baš tamo u Nigeriju. A ja ću se dobrovoljno javiti za expeditionary force - isti kao u somaliji, pa da riješimo "nesuglasice" jednom zauvjek. Što se nažalost u nigeriji desiti neće, jer je teritorij podijeljen između privatnih "vojski" naftnih i rudarskih kompanija , pa tko jhebe par misionara. Da je koji vojnik stradao - sad bi spalili kompletan sjever tew vukojebine, i bila bi takva hpra mercenaries tamo da bi svi samo gledali kako to da tolko opakih likova ide BAŠ tamo na "proslavu nove godine". I ne ne šalim se niti malo. Treba ih utamaniti. Što prije.....Bit će osrtalim normalnim ljudima na ovom planetu BOLJA 2012 godina kad oni više ne budu disali. Zasigurno će njihovim susjedima biti bolje. I to je početak.

Komentiraj...
Vidi sve komentare