To je to što me zanima!

Ravno u ocean: Pilot je srušio MH370 zbog nesretne ljubavi?

Istražitelji kažu kako analiza zakrilca na pronađenom krilu zrakoplova MH370 potvrđuju teoriju prema kojoj je avion u ocean pao u 'smrtonosnom poniranju'
Vidi originalni članak

Istraga je pokazala, piše australski Yahoo, da zakrilce na krilu pronađenom na obalama Tanzanije nije bilo aktivirano u trenutku udara letjelice o površinu mora. Na temelju toga stručnjaci su zaključili da u pitanju nije bio kontrolirani pad zrakoplova što bi iziskivalo aktivaciju zakrilca. 

Sve dakle upućuje na to da je nestali zrakoplov MH370 u ocean pao pri vrlo velikoj brzini i usred udara se raspao. 

Podsjećamo, zrakoplov Malaysia Airlinesa nestao je prije nešto više od dvije godine, a na njemu je bilo 239 putnika i članova posade. 

I dok Australski zavod za prometnu sigurnost inzistira da se zakrilce još uvijek testira, Peter Foley, šef potrage za MH370 je za Associated Press izjavio da zakrilca nisu bila aktivirana, nego su za vrijeme udara ostala unutar krila. Da je planirao 'meko prizemljenje', pilot bi izvukao zakrilca, tvrdi Foley koji je komentirao i analizu za neke spornih satelitskih snimaka koje su pokazale da je avion padao brzo i pritom i ubrzavao. 

- Brzina pada kombinirana s pozicijom zakrilca isključit će mogućnost kontroliranog pada, zaključio je. 

Je li pilot namjerno srušio zrakoplov?!

Rezultati ove istrage slažu se s nagađanjima da je pilot zrakoplova Zaharie Ahmad Shah u trenutku nestanka prolazio kroz prekid veze u kojoj je bio s udanom ženom. Fatima Pardi je pak odbila priznati u kakvim su točno odnosima bili, ali je poricala da su imali aferu.

Posljednje su poruke razmijenili dva dana prije nestanka MH370. Pilot Shah se nekoliko mjeseci ranije navodno razveo od supruge, ali je ostao živjeti s njom u istoj kući u Kuala Lumpuru. Ono što je ona ispričala istražiteljima FBI-a, piše Daily Mail, navodno je bio bitan faktor u razumijevanju uzroka nesreće. 

Prema tome, teorija prema kojoj je emocionalno rastrojeni Zaharie Ahmad Shah namjerno srušio zrakoplov je moguća, ali još uvijek nepotvrđena. 

 

Idi na 24sata

Komentari 69

  • bukachev 18.09.2016.

    a da sad svi piloti zabijaju svoje avione u pod jer su ih cure ostavile!!hahha mozes mislit!!!!a sta je sa 20-ak NASA-inih znanstvenika koji su slucajno bili u tom avionu???i meni je jednostavno nepojmljivo da pored sve te tehnologije danas nemogu nac avion.....a mobitele nam slusaju i prate gdje god da se sakrijes!!!........e to ti ja zovem velikim bratom!!!!

  • stiven 18.09.2016.

    analizom zakrilca strucni tim otkrio da je problem u ljubavnim odnosima,e pa svašta su spremni izmisliti samo da prebace krivnju

  • japanokinez 18.09.2016.

    Istraga je pokazala ono sto su rekli istražitelji tu je početak i kraj. Njih nema i sada se na sve moguce načine pokušava umanjiti i minimalizirati plaćanje oštete.

Komentiraj...
Vidi sve komentare