To je to što me zanima!

Nije hitno? Stradali policajac danima čeka prijevoz u Zagreb

Policajca Nenada (45) namjerno je u četvrtak ozlijedio Roko (18). Skuterom se namjerno zabio u njegov motor. Policajac leži u bolnici s prijelomom kralješka
Vidi originalni članak

Motorist Kobri Nenad J. (45) ima prijelom trupa 6. vratnog kralješka. Namjerno ga je ozlijedio Roko M. (18) u četvrtak u Šibeniku. Nije se zaustavio na zapovijed policajca nego se skuterom zabio u njegov motor. 

- Pacijent nema neuroloških ispada, dosta je dobro i vjerujem da bi sve trebalo biti dobro - rekao nam je dr. Ivo Blaće iz Opće bolnice Šibenik. 

No ozlijeđeni policajac već danima čeka transport za Zagreb. Zbog teške ozljede kralješka nisu ga mogli prevesti kolima Hitne pomoći. Liječnici su čekali da mu se stanje stabilizira, pa će ga u Traumatološku bolnicu u Zagreb prevesti u srijedu. 

- Sumnjamo i na ozljedu ligamenata koljena pa je neophodna magnetska rezonanca koju u Šibeniku nemamo - kaže dr. Blaće. 

Na pitanje zašto pacijentu nije omogućen transport helikopterom, rekao je da stanje nije bilo hitno. No na kolegu su, čini se, zaboravili i njegovi šefovi u MUP-u. Tek su nakon našeg upita satima istraživali treba li policajca prebaciti helikopterom i zašto do sada to nisu učinili. 

- Prijevoz pacijenata policijskim helikopterom obavljamo isključivo na zahtjev bolnice. U konkretnom slučaju, više puta smo zvali liječnike u Šibeniku gdje su nam rekli da njegovo stanje dopušta prijevoz sanitetskim vozilom - službeno su nam priopćili iz Odjela za odnose s javnošću MUP-a. U MUP-u, međutim, nisu priznali da su bolnicu zvali tek nakon našeg upita. I da je stradao koji od šefova, već bi ga istu večer helikopterom prebacili u Zagreb.

Idi na 24sata

Komentari 77

  • ive666 10.08.2011.

    nije istina da je mladić bacio policajca nego se je policajac zabio u mladicev skuter i pali su obojica,znam to jer se to sve dešavalo iza mene ja san bio u autu sa zenom i dijecom i pratio sam bijeg mladića 2 km to se odigralo 20-ak metara iza mene zao mi je sto se nisam zaustavio,žurilo mi se u grad. nakon petnaestak minuta sam se vratio i vidio da nema mladićeva skutera ni mladica nista mi nije bilo jasno. to je prometna nesreca u kojoj se vozila nesmiju pomicati. mogu vam ispricati cijelu pricu sve smo dobro zapamtili ja i zena.

  • ElMagico 10.08.2011.

    namjerno trebo mu je skocit jos jedno 10-setak puta na glavu pa nek kazu onda namjerno.... a nije namjerno traziti 200kn kad te zaustave...issssssssss

  • fico1986 10.08.2011.

    sigurno decko nije kriv nego bahati murjak....i sad se sve krivnja svela na decka....a svi znamo kakvi su murjaci u nasoj drzavi

Komentiraj...
Vidi sve komentare