To je to što me zanima!

Nije kriv! Na sudu nakon 8 godina oslobodili magarca

Općinski sud u Zagrebu je magarcu sudio jer je ugrizao curicu (8). Magarac Đino nepravomoćnu presudu nije dočekao. Nasmrt su ga izgrizli psi...
Vidi originalni članak

Imal sam noćne more. Ja sam pošten čovjek i moj magarac je bil pošten, branio je iz bolesničke postelje Ljubomir Smrndić zvani Ljubek svog pokojnog magarca Đinu (3).
- Naš magarac je bil miroljubiv - dometnula je Ljubekova žena Ljubica. Njih dvoje vode seoski turizam Ljubekov gaj u Blaževdolu pokraj Sv. Ivana Zeline. Unazad osam godina branili su Đininu čast. Toliko je trajao spor na Općinskom građanskom sudu u Zagrebu.
- Bilo je puno djece, slavili su rođendan. Djeca su se raštrkala, roditelji nisu pazili na njih. Čula sam plač, curica je rekla da ju je ugrizao magarac. Bil je tu doktor koji joj je dal prvu pomoć - prisjeća se Ljubica svibnja 2002.
No ubrzo je sa suda došao odštetni zahtjev. Majka tada malodobne A. L. (8) iz Zagreba od Ljubeka je tražila 148.000 kuna odštete i 1500 kuna na mjesec do curičine punoljetnosti. Na taj iznos potraživala je i 15 posto kamata na godinu. U odštetnom je zahtjevu tvrdila da je njeno dijete magarac napao ničim izazvan te da je slobodno šetao okolo.
- Sutkinja me pitala zakaj nisam upozorila roditelje da im djeca divljaju. Pa sunce ti žarko, kaj ja delam u vrtiću ili u kuhinji?! - ljuta je i danas Ljubica. Kaže da su taj dan djeca bila k’o Indijaci: iz vinograda su čupali kolce, iz kokošinjca potjerali kokoši i porazbijali jaja, a magarca su gađali kamenjem, tukli ga i navlačili ga za uši. Đino je, što je utvrdio i sud, bio zatvoren žičanom ogradom i vezan za drvo. Da mu se ne smiju približavati, upozoravao je i natpis. No djevojčica se provukla ispod žice i približila se magarcu. Sud je u veljači 2010. nepravomoćno oslobodio Đinu svake odgovornosti. Suprotna strana se žalila. Kažu da je sud pogrešno utvrdio da je magarac općenito mirna životinja te da ga ozlijeđena nije maltretirala.

'PRIČALI SU DA U GAJU MAGARCI JEDU LJUDE'
Vlasnik Ljubekovog gaja Ljubomir Smrndić žali što Đino nije dočekao oslobađajuću presudu. Nakon što je ugrizao curicu, ubrzo su ga na smrt izgrizli psi lutalice.
- Ljudi su pričali da u Ljubekovom gaju magarci jedu ljude - žali se Ljubek.

SUDILI 17 GODINA O VEPRU
Lovci su tužili Lovačko društvo Fazan. Društvo im je oduzelo ulovljenog vepra, pa su tražili odštetu ili vepra iste veličine. Suđenje je trajalo 17 godina.

ZA PARKING 23 MILIJUNA KUNA
Zagrepčanin je tužio Grad jer su mu oduzeli oko 400 eura vrijedno parkirno mjesto. Nakon 20 godina nepravomoćnom presudom dobio je oko 23 mil kuna.

NA SUDU TRI DESETLJEĆA
Mato Z. (80) kupio je 1979. godine Zastavin kombi. Odmah se pokvario. Mato je tužio, a 2009. mu je Ustavni sud dodijelio 26.000 kuna zbog predugog suđenja.

Idi na 24sata

Komentari 59

  • Kengur 24.05.2010.

    Đino - heroj a ne zločinac!

  • LowRider 24.05.2010.

    ja kad bi se ko klinac na takvu glupost rasplakal,bi dobil po guzici i više nebi gnjavil jadne životinje,iako sam ko klinac na selu provodio dosta vremena pa znam da mi nebi s 8 godina takvo nekaj palo na pamet! bahata dečurlija,a roditelji još gori od njih! nadam se da će ova platit troškove suda u visini tužbe+kamate svaku godinu

  • slaven199 24.05.2010.

    Živilo hrvatsko pravosuđe....

Komentiraj...
Vidi sve komentare