To je to što me zanima!

Nije nam lako: U Hrvatskoj su režije šeste najskuplje u svijetu

Osnovni režijski troškovi koji podrazumijevaju struju, grijanje, vodu i smeće viši su primjerice u Splitu ili Zagrebu, nego u Londonu. A tamo su plaće tri puta veće...
Vidi originalni članak

Prema istraživanju Numbea, najvećeg svjetskog portala za istraživanje cijena, Hrvatska je na čak šestom mjestu po skupoći režija u svijetu. Spomenimo kako Numbeo prati cijene u 118 država i 355 gradova. 

Osnovni režijski troškovi koji podrazumijevaju struju, grijanje, vodu i smeće viši su primjerice u Splitu ili Zagrebu, nego u Londonu, gdje su plaće tri puta veće nego u Hrvatskoj.

Sever: Godinama upozoravamo da smo izuzetno skupa zemlja

- Tome se podatku ne treba čuditi. Naime, i sindikati i razne udruge već godinama upozoravaju da je Hrvatska veoma skupa zemlja i da zapravo obiteljski prihodi ne uspijevaju pokriti rashode. Kad je riječ o režijama, one su u Hrvatskoj posebno visoke i veliko opterećenje za građane. Osobito od prošle godine zbog drastičnog poskupljenja plina i struje - rekao je za HRT Krešimir Sever, predsjednik Nezavisnih hrvatskih sindikata. 

Skuplje režije od nas imaju Norveška, Slovenija, Luksemburg, ali, s druge strane, jeftinije su u brojnim zemljama u kojima je standard neusporedivo veći, poput Njemačke ili Austrije. 

Idi na 24sata

Komentari 279

  • hsiniša 20.06.2013.

    Jesmo najskuplji, ALI zato svi zaposlenici HEP na nekakvo mrukovodečem položaju imaju službeni auto i mobitel 24 sata na raspolaganju, a akose sjetimo samo Buljubašića koji uz posao dobio mobitel i stan te nakon 3 godine koje nije uopče išao na posao dobio i Hrvatsku mirovinu-nitko nije procesuiran niti je on nezakonito stečeno morao vratiti ili mu je oduzeto i naplačeno-ikome naplačena šteta...PA ćemu se čuditi....evo komunalne naknade holdinga su poskupile, a grad Zagreb i Holding su keširali onim alkosima i propalicama u Dinamu preko 200 milijuna kuna, školjemo igrače da Mamići mog uprodavati i dobro na njima zaraditi....hahhahaha...mi smo smijeh država..eno i onaj lik iz CA bez imalo srama traži nagradu za "uspješno" poslovanje...majko mila bar da se može na križ opet razapinjati za glupost i lopovluk..

  • user_171386 20.06.2013.

    Ma da. Najskuplje. Kako to da onda svako domacinstvo ima auto i to ne neki stari? Odakle im love za to?

  • hellbani 20.06.2013.

    sami ste birali Banditosa , sdp i hdz izdajice ;)

Komentiraj...
Vidi sve komentare