To je to što me zanima!

'Nije opasan za svoju okolinu': Pustili muškarca koji je pucao

B.P. (60) je pucao iz startnog pištolja prema muškarcu koji je došao intervenirati nakon što mu je ošamario kćerku. Onda se zatvorio u stan. Priveli su ga u zoru
Vidi originalni članak

Splitska policija je u subotu ujutro državnom odvjetništvu privela B.P. (60), uz kaznenu prijavu zbog izrečenih prijetnji. B.P. je, podsjetimo, u četvrtak popodne prvo zapucao prema muškarcu koji je došao intervenirati nakon što mu je ošamario kćerku. Nakon ispaljena četiri hica, B.P. se zabarikadirao u stan odbijajući kontakt s policijom, rodbinom i prijateljima. 

Uslijedila je taktika iscrpljivanja, a B.P. je tijekom noći još dvaput ispalio po nekoliko hitaca. Policija je u zoru provalila u stan, razoružala ga i privela na obradu. Unatoč svoj pucnjavi B.P. neće prijaviti zbog  ugrožavanja tuđih života i nedozvoljenog posjedovanja oružja. Naime, B.P. je pucao iz startnog pištolja, koji ne podliježe Kaznenom zakonu. 

Stalna sudska vještakinja je u subotu razgovarala s B.P. te je utvrdila da je u vrijeme počinjenja djela bio neubrojiv te je zaključila da ne predstavlja opasnost za okolinu pa su ga tijekom dana pustili na slobodu. Također je odbačena kaznena prijava protiv njega.  

Susjed je rekao kako ne može vjerovati da su B.P. pustili te da se radi o psihičkom bolesniku koji bi trebao biti pod nadzorom. 

Idi na 24sata

Komentari 106

  • IvanaMimi_1 30.06.2013.

    treba ga deportirati nazad u crnu goru

  • GogaVukelić-Pleša 30.06.2013.

    Nije opasan za okolinu,kao što nije bio opasan ubojica policajca u Kijevu,kraj Knina, iako je bio poznat policiji zbog obiteljskog nasilja . Tako je to kod nas nažalost,dok netko ne izgubi život ništa se ne poduzima . Žalosno

  • ALina_15 29.06.2013.

    Prije svega, sramota je za novinare da pišu neprovjerene informacije, gluposti i neistine Sramota je i za hrvatsku policiju i tzv.specijalce. Za početak dotični gospodin je pravnik, a njegov otac bio je odvjetnik (ne isključujem mogućnost da je bio i vojno lice), ali odakle novinarima da je nasljedio od oca pištolj ( i to starter)?! Dajte, molim vas?! I kako to specijalci ne mogu u gluho doba noći razlikovati pucnjeve iz startera od pravog pištolja? I zašto novinari ne napišu istinu - radi čega se čovjek boji?! Zato šta su ga devedesetih godina (!) potjerali s posla, čovjeka od 43 godine ostavili su bez ičega, zato što je crnogorac?! I onda su ga još pretukli. I ja bi se bojala. (Pitam se šta bi bilo da je Srbin? Vjerojatno bi od Amerikanaca tražili intervenciju bespilotne letjelice.) Možda i je čudan. Danas ima dosta čudnih ljudi i bit će ih sve više. A Perović je (sigurno) bio isprovociran svojim susjedom koji je nezakonito uselio u stan, te ga je na to s vremena na vrijeme podsjećao. Drago mi je da su pustili čovika doma, i nadam se da će mu pružit (psihološku) ili bilo kakvu drugu pomoć. A najviše se nadam da će se istina saznat.

Komentiraj...
Vidi sve komentare