To je to što me zanima!

Nije u šoldima sve: Janjetina, vino i odojak za šefa policije

Načelnik crikveničke policije Damir Volf je od iskusnih policajaca, koje je razdvojio, zatražio janjetinu da ih vrati u isti tim. Meso je dobivao i za oprost prekršaja
Vidi originalni članak

Ako hoćete raditi zajedno morate platiti jedno janje, ucijenio je načelnik policije Damir Volf preko svojeg pomoćnika dvojicu iskusnih crikveničkih policajaca.

Oni su kao jedina očevidna ekipa u prometu dugo radili zajedno, no šef ih je razdvojio u rujnu 2013. godine. Nisu imali izbora pa su pristali na ucjenu i za 600 kuna kupili janje za lanjsku Božićnu feštu.

Zbog tog, ali i još nekoliko slučajeva zlouporabe položaja i neprimjerenog ponašanja je načelnik Damir Volf, kako pouzdano doznajemo, već godinu dana na meti istražitelja MUP-ove unutarnje kontrole. Prema našim informacijama, prošle je godine dobio i kaznenu prijavu PNUSKOK-a. No zbog jakih veza, tvrde sugovornici, i dalje šefuje u Crikvenici.

Volf je dvojici policajaca poručio da će nakon janjca sve biti u redu s rasporedom. I bilo je, ali samo nekoliko mjeseci dok se slučaj, s podsmijehom, nije počeo javno prepričavati. Policajce je ponovno razdvojio i optužio ih da su oni proširili glasine o rasporedu i janjcu, koji bi ga mogao stajati pozicije.

Za oprost prekršaja dobio je dva odojka

Zbog oprosta kazni za prometne u druge prekršaje Volfa se sumnjiči da je u rujnu 2013. od mesara iz Novog Vinodolskog zbog jednog prekršaja tražio i dobio dva odojka. Provjerava se i da li je svećenik Zlatko Č. iz Dramlja unazad dvije godine za jednu policijsku feštu donirao vino. Njemu su navodno nakon prometne nesreće u pijanom stanju iz spisa doslovno izbrisali alkohol.

Javna je tajna koja se prepričava po hodnicima da je načelnik Volf svojevremeno protjeran iz PP Opatija jer je otuđio antiknu sablju. Vratio ju je da bi zataškao slučaj, ali je morao promijeniti sredinu.

MUP pokrenuo disciplinski postupak

Ravnateljstvo policije MUP-a nam je potvrdilo da je Odjel prvostupanjskog disciplinskog sudovanja pokrenuo disciplinski postupak protiv Damira Volfa. Nakon kriminalističke obrade čeka se odluka Općinskog državnog odvjetništva u Rijeci.

Idi na 24sata

Komentari 209

  • hadzostrogi 30.01.2015.

    100% je HDZ-ovac.

  • kovica 30.01.2015.

    Kakvi sve rade u policiji, dobro smo mi i "sigurni" ! Očito je jedina briga za vrijeme smjene gdje će se otići što pojesti, popiti i oprostiti koju kaznu i uzeti koju kunu, a savjesni građani će riješavati njihov posao. Na žalost što moram reći, ali MILICIJA je za ovakve bila mila majka.

  • tmendas 30.01.2015.

    "kao prvo,ne podupirem koruptivne radnje bilo koje vrste, ali vi "mudonje" što sada pljujete i blatite cijelokupnu policiju, zašto kada vas policija zaustavi u prekršaju kukate i plačete, izvlačite se na djecu, lažete da su bolesna, ili da vam je eto baš netko umro, zašto ne kažete kriv sam i ne platite kaznu,nego se onda žalite na prekršaj samo da vam se oprosti.svi vi koji kažete da "pajkanu" dajete mito za prekršaj vjerojatno vas policija nikad nije niti zaustavila.ponašajte se u skladu sa zakonom i nitko vas neće kazniti pa stoga neće biti niti "mita", a ako i zgriješite,platite."

Komentiraj...
Vidi sve komentare