To je to što me zanima!

Nijemci su nezadovoljni radom vlade, raste popularnost desnici

Radom savezne vlade, koja se nalazi na sredini izbornog razdoblja, zadovoljno je svega 19 posto ispitanih, a samo 25 posto smatra da kancelar Olaf Scholz dobro obavlja svoj posao...
Vidi originalni članak

Popularnost desno-populističke Alternative za Njemačku (AfD) i dalje raste a istodobno građani migraciju smatraju sve većim problemom za zemlju, pokazuje najnovije ispitivanje javnog mnijenja javnog servisa ARD objavljeno u petak.

Na pitanje za koju stranku bi glasali da se sljedeće nedjelje održavaju izbori za Bundestag, 22 posto ispitanih je odabralo AfD, što je porast za jedan posto u usporedbi s posljednjim ispitivanjem i dvostruko više nego na posljednjim izborima za savezni parlament 2021., proizlazi iz redovnog ispitivanja raspoloženja građana koje je naručio ARD.

ZA VRIJEME NASTUPA Političarku njemačkog AfD-a prosvjednik umazao fekalijama: 'Rekao je da želi fotografiju'

Najviše glasova, 29 posto, dobila bi trenutno oporbena demokršćanska Unija CDU/CSU.

Popularnost stranaka vladajuće koalicije i dalje je u padu. Socijaldemokratsku stranku Njemačke (SPD) biralo bi 16 posto ispitanih, Zelene 14 posto te Liberalno-demokratsku stranku (FDP) 6 posto, što je za sve tri stranke pad popularnosti od jedan posto u usporedbi s posljednjim ispitivanjem.

Radom savezne vlade, koja se nalazi na sredini izbornog razdoblja, zadovoljno je svega 19 posto ispitanih, a samo 25 posto smatra da kancelar Olaf Scholz dobro obavlja svoj posao.

PODACI ZA KOLOVOZ Crobarometar: Milanović je s Tomaševićem najpopularniji, a rad Vlade ne podržava 70% ljudi

Kao najveće probleme zemlje ispitani na prvom mjestu navode loše stanje gospodarstva a na drugom nekontroliranu migraciju. Obje teme su, kako je priopćio ARD, posljednjih mjeseci dobile na težini.

Trenutno gotovo dvije trećine ispitanih smatra da je gospodarska situacija u zemlji loša ili da se pogoršava. To je 21 posto više nego početkom travnja.

POKAZALO ISTRAŽIVANJE Nijemcima opada povjerenje u demokraciju i njezine institucije

Od tog razdoblja i sedam posto ispitanih više smatra da je najveći problem njemačke neregulirano useljavanje tj. priljev izbjeglica, što je ujedno i glavna politička tema AfD-a koji upravo na temi useljavanja prikuplja političke bodove.

Godinu dana uoči izbora za lokalni parlament u saveznoj pokrajini Saskoj AfD je s 35 posto postao najjača politička stranka, pokazuju najnovija ispitivanja za ovu pokrajinu.

ODLUKA VLADE Njemačka podržala legalizaciju rekreative upotrebe kanabisa

Idi na 24sata

Komentari 5

  • zutizgzg 03.09.2023.

    nos jedino hrvati pusu u isti rog zapadnih lazi

  • gojko ercegovac 02.09.2023.

    Kao nebi trebalo ??? Ćelavi potrosi milijun i pol eura na frizuru.

  • abava 02.09.2023.

    Jasno da raste popularnost desnici. Brakova je sve manje.

Komentiraj...
Vidi sve komentare